Trei soldaţi ucraineni ucişi în timpul armistiţiului

Forţele speciale ucrainene în Sloviansk, Ucraina.
Forţele speciale ucrainene în Sloviansk, Ucraina. (youtube.)

Forţele pro-Rusia din estul Ucrainei au atacat prin surprindere, sâmbătă, un punct de control al armatei ucrainene din vecinătatea oraşului Slaviansk, provocând moartea a trei soldaţi ucraineni, anunţă Reuters.

Atacul lansat de artilerie împotriva blocadei ridicate de membrii operaţiunii anti-teroriste a guvernului de la Kiev s-a desfăşurat în pofida armistiţiului temporar, care a fost extins de vineri până luni noapte.

”În timpul atacului asupra postului din apropiere de Slaviansk, trei membri ai forţelor ucrainene au fost ucişi şi alţi patru au fost răniţi”, a declarat purtătorul de cuvânt, Oleksi Dmitraşkovski.

Reamintim că preşedintele Petro Poroşenko a anunţat încetarea focului vineri, după ce s-a întors de la Bruxelles, unde a semnat Acordul ”istoric” de asociere cu Uniunea Europeană, acord pe care ucrainenii l-au plătit cu sânge în timpul revoltelor de pe EuroMaidan şi a conflictelor din estul ţării ce au urmat căderii regimului Ianukovici şi anexării Crimeei.

La rândul său, preşedintele rus Vladimir Putin a afirmat şi el vineri necesitatea implementării unui ”armistiţiu pe termen lung”, îndemnând Kievul să participe la negocieri cu forţele armate invadatoare. Putin a omis însă să îndemne forţele pro-Rusia să participe la procesul de calmare a conflictului din estul Ucrainei.