Trump minimizează recentele lansări de rachete nord-coreene. Consideră că dictatorul Kim îşi va respecta promisiunile

Preşedintele american Donald Trump (st) şi dictatorul nord-coreean Kim Jong-un înaintea unei întâlniri la hotelul Sofitel Legend Metropole din Hanoi,  Vietnam, 27 februaie 2019
Preşedintele american Donald Trump (st) şi dictatorul nord-coreean Kim Jong-un înaintea unei întâlniri la hotelul Sofitel Legend Metropole din Hanoi, Vietnam, 27 februaie 2019 (Saul Loeb/AFP/Getty Images)

Preşedintele american Donald Trump a minimizat recentele lansări de rachete efectuate de Coreea de Nord, afirmând că el consideră că dictatorul nord-coreean Kim Jong-un îşi va respecta promisiunile, potrivit RFE/RL.

“Coreea de Nord a lansat câteva arme de capacitate mică, care i-au neliniştit pe unii dintre oamenii mei şi pe alţii, dar nu pe mine. Am încredere că preşedintele Kim îşi va respecta promisiunea pe care mi-a făcut-o”, a susţinut Trump într-un mesaj postat pe Twitter duminică.

Trump a trimis postarea din Japonia, unde se află pentru a discuta cu premierul nipon Shinzo Abe despre temerile legate de programele nord-coreene de rachete şi arme nucleare.

Tensiunile dintre Washington şi Phenian s-au amplificat în ultimele luni, după ce summit-ul dintre Trump şi Kim ce a avut loc în Hanoi în februarie, s-a întrerupt înainte de termen fără a înregistra rezultate privind procesul denuclearizării Peninsulei Coreene.

Coreea de Nord a lansat câteva proiectile, dintre care cel puţin o rachetă cu rază scurtă, de pe coasta sa estică în 4 mai, toate căzând în ocean.

Consilierul Casei Albe pentru securitate naţională John Bolton a afirmat vineri că testele nord-coreene ar fi încălcat o rezoluţie adoptată de Consiliul de Securitate al ONU.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe