Trump: “Structurile globale de putere sunt pe urmele mele”

Miliardarul republican Donald Trump a atacat establishment-ul, susţinând că mass media, marile corporaţii şi administraţia Obama lucrează împotriva sa.
Miliardarul american Donald Trump.
Miliardarul american Donald Trump. (Captură Foto)

Luând cuvântul la un eveniment de campanie desfăşurat în West Palm Beach, Florida, candidatul prezidenţial republican Donald Trump a încercat joi să descrie alegerile prezidenţiale americane din noiembrie ca “ultima şansă” a susţinătorilor săi de a răsturna establishmentul “corupt”, adăugând că mass media, administraţia, interesele speciale şi corporaţiile lucrează cu toţii împreună.

“Structurile globale de putere sunt responsabile pentru deciziile economice care au jefuit clasa muncitoare, averea ţării noastre şi care au plasat banii în buzunarele unei mâini de corporaţii mari şi entităţi politice”, a declarat Trump mulţimii. “Pentru ei este un război şi nu au nicio limită. Aceasta este o luptă pentru supravieţuirea naţiunii noastre, credeţi-mă. Şi aceasta va fi ultima noastră şansă de a salva ţara în 8 noiembrie – ţineţi minte acest lucru.”

Trump şi-a amplificat retorica anti-establishment de când a intrat în cursa prezidenţială, dar denunţările de joi au fost condimentate cu o vigoare reînnoită, aparent pentru a-şi dinamiza şi linişti susţinătorii.

Adoptând un ton aproape apocaliptic în discursul din Palm Beach, el a sugerat că mass media şi băncile, în special, lucrează pentru a alege “maşinăria Clinton” astfel încât să poată rămâne la putere şi că aceştia sunt în spatele atacurilor personale şi de natură sexuală lansate în ultimele zile împotriva sa.

Sean Sullivan de la ziarul The Washington Post a scris că afirmaţiile lui Trump referitoare la faptul că structurile globale de putere sunt pe urmele sale se potrivesc cu suportul acordat de miliardarul republican altor teorii ale conspiraţiei – de la controversa legată de locul naşterii preşedintelui Barack Obama până la sugestiile că tatăl fostului său rival republican din alegerile primare Ted Cruz a avut legătură cu asasinarea fostului preşedinte John F. Kennedy.

Mai sunt doar câteva săptămâni şi o dezbatere finală până când poporul american îşi va alege noul preşedinte.

“Ziua Independenţei noastre este foarte aproape şi soseşte în 8 noiembrie”, a declarat Trump la finalul discursului său.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe