Trupa U2 revine cu un nou album intitulat provizoriu "Manhattan"

U2 band members (from L) Bono Vox, Larry Mullen Junior, Dave Evan and Adam Cayton
U2 band members (from L) Bono Vox, Larry Mullen Junior, Dave Evan and Adam Cayton (FRANCISCO LEONG / AFP / Getty Images)

Faimoasa trupă U2 este gata să se întoarcă pe scenă şi, aşa cum ne-a obişnuit, nu o face în mod banal. 2014 promite să fie un an bogat pentru trupa irlandeză, care este gata lanseze un nou album intitulat, provizoriu, "Manhattan". Discul ar putea fi lansat foarte curând şi va fi găsit în magazine din toamna acestui an.

Se discută deja mult pe marginea pieselor ce compun următorul disc: unii vorbesc de un stil în linie cu sunetul grupului lui Bono Vox, iar alţii anunţă o revoluţie radicală, în care s-au abordat noi teritorii muzicale.

"Va fi o muzică incomodă", a declarat recent basistul trupei, Adam Clayton. Cuvintele sale par să confirme zvonurile potrivit cărora U2 lansează o variantă experimentală, inclusiv electronică, pop şi cu influenţe blues, cu riscul să îi dezamăgească pe cei îndrăgostiţi de stilul melodiilor tradiţionale care au consacrat celebrul grup.

Bono şi compania se gândesc să îşi reapropie publicul în concertele ce vor urma. Apariţiile trupei din turneul din 2014 vor avea loc în săli mai mici, ceea ce le va da membrilor trupei posibilitatea de a avea un contact mai direct cu fanii lor. Formula turneelor prevede, de asemenea, mai multe concerte în acelaşi oraş.

Pe scurt, U2 par că vor să renunţe la spectacolele live cu stadioanele pline de spectatori. O alegere în contrast cu moda zilei, care caracterizează stilul renumitului grup.