Trupul neînsufleţit al unei femei, plin de muşcături de câini, descoperit la poarta Primăriei Sectorului 2

Câini comunitari
Câini comunitari (Epoch Times România)

La mai puţin de şapte luni după ce Ionuţ Anghel, un băieţel de 4 ani a fost ucis de câini în zona Parcului Tei din sectorul 2, Bucureşti, într-un parc aflat la câteva zeci de metri de Primăria Sectorului 2 a fost descoperit joi dimineaţa corpul neînsufleţit al unei femei, plin de muşcături de câini.

Hotnews relatează că mai mulţi locuitori din zona Parcului Obor, unde a fost descoperit cadavrul, au declarat că trupul femeii moarte era plin de muşcături de câine, faţa fiindu-i desfigurată. Surse din Poliţia Capitalei au declarat că trupul femeii a fost dus la INML, cauza decesului urmând să fie stabilită după necropsie. Conform primelor cercetări făcute de Poliţie la faţa locului femeia decedată este neidentificată, probabil o persoană fără adăpost.

Reprezentanţii Primăriei Capitalei (PMB) nu au făcut declaraţii referitor la cauza morţii, dar au afirmat că au capturat 7 maidanezi de la locul incidentului, din care doi fuseseră adoptaţi de Asociaţia Cuţu-Cuţu şi unul - adoptat de o persoană fizică - Raluca Pahomi. Potrivit PMB, Raluca Pahomi a adoptat 110 câini în ultimii 3 ani.

Conform PMB, din septembrie 2013, când Ionuţ Anghel a fost ucis de câini, Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA), a ridicat de pe străzi 10.000 de câini vagabonzi, din care 6000 au fost adoptaţi de persoane fizice, iar 2000 eutanasiaţi.

Reamintim că în septembrie, când Ionuţ a fost ucis, primarul Oprescu estima că în Bucureşti ar fi în jur de 64.000 de câini vagabonzi. Dacă imediat după moartea lui Ionuţ câinii au fost strânşi de pe străzi într-un regim febril, la scurt timp după, ASPA s-a văzut în situaţia de a nu mai putea ridica maidanezii din Capitală, căci adăposturile primăriei se umpluseră iar legea nu permitea eutanasierea lor.

Eutanasierea câinilor a început în februarie 2014, căci legiuitorii au adoptat abia în decembrie normele metodologice de aplicare a Legii câinilor maidezi, care permitea eutanasierea câinilor în termen de 14 zile lucrătoare de la internarea lor într-un adăpost.