Turcia se confruntă cu manifestaţii violente, amânaţi vacanţe şi călătorii!

(ADEM ALTAN / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
04.06.2013

Încă o destinaţie turistică dispare, sperăm pentru scurtă vreme, de pe hartă. Cei care şi-au programat vacanţe şi vizite în Turcia sunt sfătuiţi să le amâne, până ce lucrurile se mai liniştesc. Turcia fumegă şi clocoteşte, şi la propriu, şi la figurat!

Ţara se confruntă cu proteste anti-guvernamentale, acestea fiind cele mai mari şi mai violente din ultimii ani. De cinci zile, manifestaţiile nu mai contenesc.

În 67 din cele 81 de provincii ale Turciei au loc proteste, iar în Istanbul, Ankara, Izmir şi Adana acestea au degenerat în violente confruntări între forţele de ordine şi protestatari. 3.195 de persoane sunt rănite, 26 fiind în condiţie critică acum - conform Turkish Medical Association, citată de CNN Internaţional luni.

Ieri, la Istanbul, poliţiştii au folosit grenade cu gaze lacrimogene pentru a-i împrăştia pe protestatarii care ridicaseră baricade şi declanşaseră incendii în oraş.

La Ankara, forţele de ordine au tras cu gloanţe de cauciuc împotriva manifestanţilor, în majoritate tineri, care aruncau cu pietre în jandarmi.

300 de persoane au fost arestate într-o acţiune a poliţiei similară la Izmir.

Şi violenţele nu se opresc. Ministerul Afacerilor Externe ne informează astăzi că protestele continuă, atât în Istanbul cât şi în alte oraşe mari: Adana, Ankara, Eskisehir, Izmir, Malatya şi Samsun şi ne recomandă ca, pe cât posibil să nu călătorim la turci.

Cei care sunt obligaţi să călătorească la Istanbul, sau sunt deja acolo, sunt sfătuiţi să ocolească zona centrală a oraşului. Taksim, Besiktas, Istiklal, Harbye, Palatul Dolmabahce sunt zonele unde au loc cele mai violente ciocniri între poliţie şi manifestanţi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor