Turişti israelieni daţi jos din taxi şi bătuţi de jandarmi. Ambasada a reacţionat. Agresorii, vizaţi de plângeri penale

Mai mulţi turişti israelieni au fost daţi jos din taxi şi bătuţi de jandarmi în timpul intervenţiei în forţă din Piaţa Victoriei, deşi le-au arătat paşapoartele. Oamenii sunt revoltaţi şi anunţă că depun plângeri penale. Amabsada Israelului a reacţionat dur, catalogând incidentului drept "inacceptabil şi extrem de serios".
Jandarmi la protest
Jandarmi la protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

Jandarmii n-au abuzat doar protestatari paşnici în seara marelui mitingul al Diasporei din 10 august, ci şi turişti israelieni veniţi să vadă Bucureştiul.

Potrivit Digi24, israelienii loviţi de jandarmi susţin că ei au plecat de la un hotel cu taxiul, că nu aveau nicio legătură cu protestele, dar asta nu a contat pentru forţele de ordine. Jandarmii i-au dat jos cu forţa din taxi.

Turiştii mai spun că le-au arătat poliţiştilor şi jandarmilor că au paşapoarte care atestă faptul că sunt cetăţeni străini. În zadar. Au fost loviţi în continuare şi culcaţi la pământ. Israelienii sunt furioşi pentru că, şi după ce s-au lămurit lucrurile, nimeni nu a prezentat scuze pentru agresarea lor. Acum, vor să dea în judecată Poliţia Română.

"Eu, un prieten de-al meu şi un cuplu am plecat spre un restaurant cu un taxi. Pe drum am văzut un baraj al forţelor de ordine şi am aflat că în Bucureşti sunt proteste. Şoferul maşinii a încetinit, dar a fost tras pe dreapta şi jandarmii ne-au scos din taxi şi efectiv ne-au linşat. Le-am arătat paşaportul şi am încercat să le explic că suntem turişti şi că este vorba de o neînţelegere, dar acest lucru nu i-a interesat. Este halucinant. Nimeni nu ne-a cerut scuze. Am fost la Ambasada Israelului din Bucureşti, dar era închis. Vreau să depun plângere împotriva Jandarmeriei române", a povestit Avi Sadeh postului de televiziune israelian Chanel 12, potrivit g4media.ro.

Reacţia Ambasadei Israelului

"Cu privire la incidentul în care au fost implicaţi patru turişti israelieni, vineri seara, Ambasada Statului Israel comunică următoarele:

Având în vedere dovezile pe care le avem în acest moment, se pare că turişti israelieni nevinovaţi s-au aflat foarte aproape de locul unde s-au petrecut incidentele violente de vineri seară, în timp ce mergeau, cu un taxi, de la hotel, către un restaurant din Bucureşti.

Au fost opriţi, traşi afară din maşină şi, în ciuda faptului că au arătat paşapoartele străine şi au explicat că nu au nimic de a face cu evenimentele în curs, au fost bătuţi de către forţele de ordine.

Considerăm acest incident ca fiind inacceptabil şi extrem de serios. Turiştii israelieni care au avut de suferit de pe urma intervenţiei brutale vor depune plângere penală împotriva agresorilor."

Vă invităm să urmăriţi materialul video.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne