UDMR, pregătit să revină la masa Puterii

În contextul demiterii premierului Ponta, preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat că aşteaptă invitaţie din partea preşedintelui Iohannis, la consultări pe tema formării unui nou Guvern.
Kelemen Hunor
Kelemen Hunor (Florin Chirilă/Epoch Times)

Plecaţi de la masa puterii după eşecul premierului în alegerile pentru Cotroceni, UDMR-ul nu ar respinge ideea unei întoarceri la Palatul Victoria, odată Victor Ponta demisionat.

Potrivit Mediafax, preşedintele formaţiunii, Kelemen Hunor, a lansat deja semnale în acest sens, declarând miercuri că preşedintele Iohannis ar trebui să convoace partidele la consultări pentru formarea cât mai rapidă a unui nou Guvern. Hunor a mai adăugat că cele mai bune soluţii ar fi un guvern minoritar al opoziţiei sau un guvern de tehnocraţi, nefiind exclusă nici declanşarea alegerilor anticipate.

"Eu cred că important este să fie consultări cât mai repede. Aşteptăm invitaţie din partea preşedintelui", a declarat liderul UDMR, precizând că nu crede că actuala coaliţie de guvernare mai poate forma guvernul, căci aceasta nu ar fi o soluţie bună pentru societate.

Kelemen a afirmat că se poate ajunge inclusiv la dizolvarea Parlamentului, dacă nu se va ajunge la o majoritate, adăugând că singura variantă pe care nu ar susţine-o UDMR este continuarea actualei coaliţii cu un alt premier.

Întrebat dacă formaţiunea sa ar vrea să fie la guvernare, Kelemen a răspuns: "Nu este un scop pentru noi", menţionând, totodată, că nici nu exclude această variantă.

Întrebat dacă UDMR a fost contactată de PSD sau de PNL, preşedintele UDMR a răspuns: "În ultima oră nu". De asemenea, întrebat cărei chemări ar răspunde mai repede, Kelemen Hunor a precizat: "Suntem în opoziţie".

Reamintim că după protestele de amploare declanşate de incendiul din clubul Colectiv, proteste devenite anti-Sistem, premierul Ponta şi-a anunţat, miercuri, demisia.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne