UDMR se poziţionează: Nu e sănătos ca Guvernul să dea OUG pentru graţiere şi modificarea Codurilor penale

UDMR nu susţine nici Ordonanţe de Urgenţă, nici asumarea răspunderii Guvernului pe tema graţierii şi modificării Codurilor Penale, a fost mesajul ferm transmis de liderul deputaţilor din Uniune, Attila Korodi.
Attila Korodi.
Attila Korodi. (gov.ro)

Într-un interviu acordat luni RFI, liderul deputaţilor UDMR, Attila Korodi, a anunţat că Uniunea nu susţine adoptarea graţierii şi modificarea Codurilor panele, prin OUG sau prin asumarea răspunderii de către Guvern, motivând că astfel de proiecte trebuie trecute prin Parlament.

"Dacă ai teme atât de importante, şi noi deja ne-am exprimat punctul de vedere despre Codul Penal şi Codul de Procedură Penală, nu este sănătos ca Guvernul, indiferent de mandatul primit de la alegători, să dea Ordonanţe de Urgenţă. În Parlament, la ora actuală, se află şi Ordonanţa pe Codul Penal şi de Procedură Penală emisă de Guvernul Cioloş, care este tot atât de greşită, pentru că modifică foarte multe puncte prin OUG. Deci acea dezbatere ar fi fost posibilă cuplată şi Parlamentul să decidă într-un mod transparent în dezbateri parlamentare şi atunci oamenii nu mai rămâneau cu acest gust amar, când ştii că se întâmplă ceva, dar nu înţelegi", a declarat Attila Korodi.

Liderul maghiar a explicat că UDMR nu susţine adoptarea unor astfel de modificări prin acte normative decise de Parlament, nici prin OUG, nici prin asumarea răspunderii Guvernului pentru că atunci "nu mai putem controla prin dezbateri transparente în Parlament anumite greşeli sau derapaje sau abordări greşite".

"Politic vorbind, credem că deja, indiferent dacă vorbim de Codul de Procedură Penală, Codul Penal sau de graţiere, ar trebui amândouă acte normative de modificare sau de legiferare să fie decise în Parlament", a punctat Attila Korodi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne