Udrea, despre mutarea biroului lui Ponta la MApN: „Dacă nu a traficat influenţă, nu are de ce să se ascundă”

Elena Udrea, PMP
Elena Udrea, PMP (Epoch Times România)

Deputatul PMP Elena Udrea a reacţionat marţi la anunţul făcut de premierul Victor Ponta că îşi mută biroul la Ministerul Apărării Naţionale, ca urmare a scandalului provocat de apariţia în presă a stenogramelor din care reieşea că preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Adrian Duicu, a făcut trafic de influenţă chiar în cabinetul premierului Victor Ponta din Palatul Victoria.

Premierul a susţinut că schimbarea se impune pentru că vrea să evite astfel posibilele „înscenări” ale adversarului său politic preşedintele Traian Băsescu şi ale oamenilor din jurul acestuia.

"De astăzi de dimineaţă începând, mi-am mutat biroul... L-am rugat pe domnul Duşa (ministrul Apărării n.r.), am un birou la Ministerul Apărării Naţionale, că e mai sigur, e minister militarizat, aia e unitate militară. Oricine intră, dacă veniţi la mine, fiind unitate militară, se înregistrează. Acolo ( la Palatul Victoria-n.r.) era mai civil, aşa. Până în luna noiembrie, mă aştept la înscenări, ori eu vreau ca, până în noiembrie, asemenea înscenări şi asemenea montaje făcute de domnul Băsescu, de oamenii din jurul lui, să poată fi dejucate foarte clar şi foarte simplu. Până în noiembrie, acolo o să stau", a declarat Victor Ponta la România TV.

Comentând evenimentul, Elena Udrea a precizat că anunţul lui Victor Ponta că „îşi ia catrafusele” din biroul de la Palatul Victoria şi se mută la Ministerul Apărării Naţionale „arată nivelul de maturitate la care se află, o profundă lipsă de respect faţă de funcţia pe care o ocupă, dar mai ales teama că discuţiile despre numiri în funcţii pe criterii de clientelism purtate de baroni în biroul premierului ar putea ajunge pe la instituţiile care combat corupţia”.

„Imaginaţi-vă ce imagine iresponsabilă transmite astfel şeful Executivului cancelariilor occidentale. Premierul ştie foarte bine că, dacă nu a traficat influenţă, nu are de ce să se ascundă”, a adăugat deputatul.

În altă ordine de idei, Elena Udrea a constat „lejeritatea” cu care Victor Ponta îşi permite să atace presa care relatează actele de corupţie comise de reprezentanţii actualei Puteri.

„Este deopotrivă reflexul moştenirii Năstase, când ziariştii trebuiau să poarte căluş, dar şi semnale că preşedintele PSD îşi doreşte să conducă de o manieră autocratică România”, a susţinut aceasta.

„Concluzia se impune singură: e trist şi periculos că avem un prim-ministru precum Victor Ponta, care se consideră mai presus decât instituţiile statului şi care este dispus să dea foc la ţară doar pentru a ajunge preşedintele României şi a pune apoi ţara la discreţia baronilor locali şi mercenarilor politici”, a subliniat Udrea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne