UE face investigaţii antitrust, Google vine cu propuneri

.
. (Peter Macdiarmid / Getty Images)
Liviu Şerbănescu
04.07.2012

În speranţa închiderii unei investigaţii în care operatorul celui mai utilizat motor de căutare din lume este acuzat de discriminarea companiilor concurente, mega-compania Google a trimis recent Comisiei Europene o scrisoare cu propuneri.

Conform unui comunicat al instituţiei care nu menţionează propunerile, propunerea Google se referă la patru domenii care au provocat îngrijorarea Comisiei Europene, relevă Bloomberg.

Eric Schmidt, preşedintele executiv al Google i-a trimis scrisoarea comisarului anti-trust Joaquin Almunia, care ceruse companiei încă din luna mai să facă o ofertă pentru închiderea investigaţiei.

Comisia Europeană are temeri şi bănuieli că Google promovează propriile servicii specializate de căutare, copiază informaţiile companiilor concurente referitoare la călătorii şi restaurante, iar acordurile cu dezvoltatorii de site-uri şi aplicaţii software îngrădesc concurenţa în industria de publicitate.

Joaquin Almunia declarase în iunie că, dacă propunerile Google nu vor fi corespunzătoare, îi va trimite companiei o plângere anti-trust, care ar putea conduce la o amendă sau la limitarea comportamentului acesteia,.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor