Un cuplu de chinezi a îngropat o femeie de vie

Epoch Times România
24.05.2012

Poliţia chineză a arestat un cuplu de tineri care au îngropat o bătrână de vie, crezând că femeia de 68 de ani a murit după ce au lovit-o cu maşina, au relatat joi ziarele, într-un caz care a stârnit indignare privind declinul moralităţii publice.

Cuplul se întorcea de la o sesiune de karaoke ce a durat toată noaptea, când a accidentat o femeie în primele ore ale dimineţii, în provincia estică bogată Zhejiang, luna trecută, a relatat ziarul oficial China Daily.

"Un martor a spus că a auzit plânsul cuiva şi a văzut o femeie în vârstă întinsă pe pământ, lângă (maşină)", fiind citat de un poliţist.

"Un bărbat şi o femeie au ieşit şi a urcat femeia în vârstă în maşină, spunând că o vor duce la spital."

Dar, fiind îngrijoraţi că vor fi arestaţi pentru au condus sub influenţa alcoolului şi pentru că au provocat accidentul, şi crezând că victima nu mai era în viaţă, au îngropat-o aproape de marginea drumului, a adăugat raportul.

Cu toate acestea, când poliţia a găsit ulterior trupul femeii, au descoperit că ea era încă în viaţă când a fost îngropată, şi că s-a sufocat, a relatat ziarul.

Povestea a fost discutată pe larg pe Weibo, un serviciu popular asemănător Twitter din China, unde a stârnit indignare pentru ceea ce unii au numit imoralitatea societăţii chineze moderne.

Boom-ul economic din China şi decalajul tot mai mare între bogaţi şi săraci au făcut din schimbarea valorilor sociale un subiect controversat, unii plângându-se că materialismul şi o atitudine de parvenire rapidă au înlocuit morala publică.

Anul trecut, imagini video cu un copil de doi ani care a fost lovit de o furgonetă şi ignorat de trecători, în sudul Chinei, au provocat reacţii similare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor