Un exilat chinez din Londra a fost uimit de Shen Yun

Li Guiyang la spectacolul Shen Yun Performing Arts din Londra
Li Guiyang la spectacolul Shen Yun Performing Arts din Londra (He Tiancheng / The Epoch Times)

LONDRA - Li Guiyang, un chinez Han din zona tibetană Sichuan, a fost nevoit să fugă din China şi să se mute în Marea Britanie după ce a fost prins în persecutarea tibetanilor de către Partidul Comunist Chinez (PCC).

Cu inima la patria sa, domnul Li a fost pătruns de un sentiment de mândrie când a văzut spectacolul companiei Shen Yun care prezintă 5.000 de ani de cultură chineză la Barbican Centre, pe 6 martie.

"Spectacolul Shen Yun este grozav, după părerea mea. Dansul lor este clasic, dansatorii afişând abilităţi remarcabile de dans. O parte din programe se aseamănă cu o poveste de la început până la sfârşit. Începând cu cultura chineză de acum 5.000 de ani şi continuând cu cultura contemporană şi prezentarea caracteristicilor culturale ale grupurilor etnice, spectacolul este o demonstraţie culturală aprofundată, deşi durează doar două ore. "

Profund impresionat de puritatea şi profunzimea scenelor vizionate care expun 5.000 de ani de istorie şi cultură tradiţională chineză, domnul Li a spus, "Simplitate, puritate, adevăr: acestea sunt aspectele pe care natura noastră umană le caută cu ardoare. Inocenţa naturii umane incluse în spectacol mi-a plăcut foarte mult. În China continentală, unele lucruri nu sunt făcute decât din vanitate, fiind false şi goale. Arată bine, dar le lipseşte esenţa."

Valorile tradiţionale prezentate în programele Shen Yun, cum ar fi pedeapsa divină şi armonia dintre om şi cer, s-au pierdut în China. Între timp, secţiunea despre practicanţii Falun Gong persecutaţi de PCC l-a emoţionat profund pe domnul Li.

"[Shen Yun] este speranţa. Este mai bine să afişăm inocenţă şi puritate, deoarece o minciună nu este altceva decât o minciună şi va fi descoperită într-o zi. Soarta este uneori atât de ciudată, la fel ca povestea din O întâlnire neaşteptată. Un turist merge acolo pentru a arunca o privire şi este implicat fără niciun motiv şi apoi persecutat. Cât mă priveşte pe mine, eu am fost implicat din greşeală în problemele tibetane. Prin urmare, expunerea a fost foarte realistă pentru mine, ca şi cum ar fi prezentat povestea mea, fiind o amintire a durerilor mele cele mai profunde. "

Dl Li a spus că dacă toţi chinezii aleg să tacă, persecuţia nu se va termina niciodată. El a decis că va împărtăşi ceea ce a văzut astăzi cu cei din jurul lui şi va recomanda cu căldură Shen Yun prietenilor săi. Dacă ar pierde acest spectacol, "ar fi mare păcat", a spus el.

Shen Yun Performing Arts cu sediul la New York are trei companii care efectuează turnee simultane în jurul lumii. Compania Shen Yun Performing Arts New York a avut spectacole la Barbican Theatre până pe 9 martie. Pentru mai multe informaţii, vizitaţi shenyunperformingarts.org

The Epoch Times este sponsor al companiei Shen Yun Performing Arts.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură