Un ”gol” imens în spaţiu ar putea fi legătura cu un univers diferit de al nostru

Un gol în spaţiu la o distanţă de 6-10 miliarde de ani lumină.
Un gol în spaţiu la o distanţă de 6-10 miliarde de ani lumină. (Shuttershock)

Dacă veţi părăsi această lume şi veţi călători între 6 miliarde şi 10 miliarde de ani lumină către constelaţia Eridanus, veţi da de un perete cosmic gigant de... nimic.

Golul descoperit în spaţiu la 1 miliard de ani lumină a dezorientat mulţi oameni de ştiinţă atunci când a fost descoperit în 2007, însă apoi a mai fost descoperit unul la o distanţă de 3,5 miliarde de ani lumină în 2009. Aceste goluri nu pot fi încă explicate de înţelegerea curentă a evoluţiei şi structurii universului.

Se presupune că golurile mai mici s-au format printr-o mişcare gravitaţională în urma Big Bang-ului. Însă spaţiile goale de o asemenea mărime nu ar fi putut fi formate în timpul ce a urmat Big Bang-ului, deoarece ar necesita mult mai mult timp.

Deci ce sunt ele?

Ele nu conţin nici galaxii, nici ciorchini de galaxii iar o scanare infrasonică a arătat că spaţiul din Eridanus este "rece", ceea ce ne dă de înţeles că îi lipseşte materia neagră, explică un articol din New Scientist.

”Astrofizica actuală nu poate explica o gaură cosmică atât de gigantică. Este, fără îndoială, amprenta unui univers aflat la marginea universului nostru”, explică Laura Mersini-Houghton, un cercetător din partea Universităţii Carolina de Nord.

Astronomii au emis mai multe teorii privind golurile din spaţiu însă n-au ajuns la nicio concluzie. Acestea rămân încă un mister.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură