Un pacient din Sacramento, California, suspect de Ebola

Virusul Ebola, la microscop
Virusul Ebola, la microscop (Captură Youtube)

Un pacient dintr-un spital din California a fost pus în izolare şi este testat de o posibilă infecţie cu virusul Ebola, potrivit mai multor rapoarte.

Centrul american de Control şi Prevenire a Bolilor (CDC) a luat probe de la pacient, care se află la Centrul Medical din Sacramento Kaiser Permanente.

Rezultatele nu vor fi disponibile timp de mai multe zile, pacientul fiind ţinut în izolare drept precauţie, potrivit CBS Sacramento.

Pacientul nu a fost identificat. Nu este clar cum el sau ea ar fi putut intra în contact cu virusul.

Au existat mai multe cazuri suspectate de Ebola în spitale din Statele Unite, dar până acum testele au fost negative.

Pe lângă pacientul din Sacramento, o femeie din New Mexico este de asemenea ţinută în izolare în timp ce aşteaptă rezultatele testului. Aceasta a prezentat simptome precum febră, dureri musculare, dureri de cap şi de gât după ce s-a întors acasă din Sierra Leone, potrivit Times.

În plus, doi americani sunt trataţi de Ebola la Spitalul Universitar Emory din Atlanta după ce au fost infectaţi în timp ce tratau pacienţi din Africa.

Simptomele, care includ febră, dureri de cap, dureri musculare, diaree, vomă, sângerări şi vânătăi inexplicabile, pot apărea într-o perioadă cuprinsă între 2 şi 21 de zile de la expunere, potrivit CDC.

Epidemia actuală a cauzat cel puţin 760 de decese confirmate şi alte sute de decese în care boala este suspectată, potrivit bilanţului înregistrat de Organizaţia Mondială de Sănătate.

În plus, există 2.240 de cazuri în care boala este confirmată, probabilă sau suspectată.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe