O femeie bolnavă de Ebola a murit pe aeroportul din Abu Dhabi


Epidemia de Ebola se răspândeşte de la Guineea în Liberia şi Sierra Leone
Epidemia de Ebola se răspândeşte de la Guineea în Liberia şi Sierra Leone (Isaac Kasamni / AFP / Getty Images)

O femeie, care călătorea din Nigeria către India, a murit în zona de tranzit a aeroportului Abu Dhabi şi a fost diagnosticată cu simptome precum cele de Ebola, a anunţat, luni, presa din Emiratele Arabe.

Femeia în vârstă de 35 de ani a început să se simtă rău în timpul tranzitului pe aeroport, duminică. Cadrele medicale ale aeroportului au examinat pacientul şi au precizat că simptomele sale concordă cu cele ale virusului Ebola, care a afectat Nigeria cât şi alte state din centrul şi vestul Africii.

Victima a murit în aceeaşi zi. Şase persoane, inclusiv doctorii şi soţul femeii au fost puşi sub observaţie în carantină. Cei şase nu au manifestat imediat simptomele virusului.

Iar ministerul Sănătăţii a anunţat că pasagerii zborului din Nigeria sunt în afara oricărui risc.

Ebola este o boală mortală transmisă în majoritatea cazurilor prin contact direct cu sângele sau cu lichidele corporale ale victimei infectate. Totuşi, doctorii canadieni au arătat că există cel puţin o rădăcină a virusului care se poate transmite pe calea aerului prin particulele minuscule de apă.

Până acum, nu se cunoaşte niciun tratament sau vaccin aprobat pentru virusul care are o rată a fatalităţii de până la 90%.

Epidemia de Ebola din Africa de Vest, care a afectat Guineea, Liberia, Nigeria, Sierra Leone, a răpit 1.140 de vieţi, iar 2.127 de persoane au fost infectate, potrivit Organizaţiei Mondiale de Sănătate.