Un primar din Alba cere să fie dat afară din PNL pe motiv că este "băsist"

Primarul liberal din comuna Meteş, judeţul Alba, nu îşi ascunde simpatia pentru fostul preşedinte Traian Băsescu. Din contră. Cere să fie "eliberat" de partid pentru a-l putea susţine pe acesta la alegeri.
Traian Băsescu
Traian Băsescu (GEORGES GOBET / AFP / Getty Images)

Traian Ursaleş, care este la al doilea mandat de primar în comuna Meteş, cere să fie dat afară din PNL pentru că este "băsist" şi nu are de gând să lupte la alegeri împotriva partidului condus de fostul preşedinte Traian Băsescu, informează Mediafax.

„Eu m-am înscris în PDL, nu m-am înscris în PNL. Am fost şi voi fi băsist. M-am înscris în PDL în 2004 când Traian Băsescu era preşedinte de partid, nu era preşedinte de ţară. Nu pot acum să lupt împotriva partidului lui Traian Băsescu”, a declarat Ursaleş.

Edilul susţine că a solicitat de mai multe ori public conducerii PNL Alba să îl excludă din partid pentru că vrea să candideze la viitoarele alegeri locale din partea Mişcării Populare.

„Eu întotdeauna în activitatea mea politică m-am bazat şi mă voi baza pe sinceritate. Puteam să tac şi să nu spun nimic, iar când trebuia să îmi depun candidatura în loc de PNL scriam MP şi rămâneau fără candidat. Eu însă m-am bazat pe sinceritate, i-am contactat din septembrie şi le-am spus că nu pot să lupt împotriva partidului lui Traian Băsescu. Am vorbit foarte corect şi transparent şi le-am cerut să mă excludă din partid”, a afirmat primarul.

Traian Ursaleş, care din februarie 2014 este şi membru al Fundaţiei Mişcarea Populară, nu şi-a dat demisia din PNL pentru că dacă îşi dă demisia pierde automat şi mandatul de primar.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne