Un puşti de 9 ani candidează la funcţia de Oficial de Protecţie Planetară lansată de NASA: „Voi fi Gardianul Galaxiei”

Agenţia Spaţială oferă un loc de muncă pentru un Oficial de Protecţie Planetară şi primeşte cu surprindere candidatura unui „Man in Black” de 9 ani. Scrisoarea micului Jack este publicată pe Twitter.
Scrisoarea lui Jack (stânga) şi replica de la NASA publicate pe Twitter
Scrisoarea lui Jack (stânga) şi replica de la NASA publicate pe Twitter

Contractul este de trei ani şi ar oferi un salariu între 124.000 dolari şi 187.000 dolari pe an, plus alte beneficii. Aceasta este oferta ispititoare de angajare făcută de NASA (National Aeronautics and Space Administration), agenţie reponsabilă cu programul spaţial public al Statelor Unite ale Americii, pentru a recruta gardieni ai galaxiei. Anunţul se adresează profesioniştilor care pot acoperi rolul de manager pentru biroul de Protecţie Planetară, candidaţi cu „o vastă experienţă în inginerie” şi experienţă în domeniul protecţiei planetare. Persoanele care solicită ocuparea acestui loc de muncă trebuie să aibă o diplomă în ştiinţe fizice, inginerie sau matematică şi să fie capabili să „protejeze Planeta de o potenţială poluare cu viaţă extraterestră“ (mai multe informaţii aici).

În mod surprinzător, printre primii care au răspuns anunţului s-a aflat Jack Davis, în vârstă de 9 ani, care, într-o scrisoare trimisă din Noua Zeelandă scrie: „Dragă NASA, am nouă ani, dar cred că aş fi potrivit”.

„În primul rând, pentru că sora mea spune mereu că sunt un extraterestru - a scris tânărul candidat - apoi am văzut toate filmele despre spaţiu. Sunt tânăr, aşa că pot să învăţ să gândesc ca un extraterestru”. Fără îndoială, argumente de luat în considerare.

Bun la jocuri video şi fan al universului Marvel Jack, semnează cu numele de „Gardian al Galaxiei”. Şi cererea sa entuziastă nu a putut fi trecută cu vederea. În termen de două zile, de fapt, i-a sosit răspunsul de la directorul Diviziei de Ştiinţă Planetară (Planetary Science Division) de la NASA, publicat pe Twitter. „Am auzit că eşti un Gardian al Galaxiei şi că te interesează locul de muncă. Excelent!” - scrie Dr. James L Green - „Această muncă este foarte importantă, permite protejarea Pământului, a celorlalte planete şi sateliţi. Suntem mereu în căutare de viitori ingineri şi oameni de ştiinţă geniali, aşa că sper că vei studia din greu şi te vei strădui la şcoală. Sperăm să te vedem aici la NASA în una din aceste zile”.

Mai multe informaţii: NASA: Planetary Protection Excites Space Fans of All Ages