Un reprezentant al Rusiei susţine că un depozit de petrol din Luganskul ocupat a fost atacat cu rachete

O coloană de fum care se ridică după ce obuze ruseşti au lovit o rafinărie de petrol din Lysychansk, în regiunea Lugansk, Ucraina, în mai 2022.   (Getty Images)
Redacţia
08.05.2024

Un depozit de petrol din Luganskul ocupat a fost lovit de rachete ATACMS, provocând un incendiu în masă la instalaţie, a afirmat miercuri şeful instalat de Moscova în regiunea ocupată, Leonid Pasecinik, relatează The Kyiv Independent. Se pare că cel puţin cinci angajaţi au fost răniţi şi spitalizaţi.

Pasecinik a anunţat pe Telegram, în jurul orei locale 23:35, că depozitul a fost atacat şi că echipele de intervenţie de urgenţă lucrează pentru a limita incendiul.

Procurorul rus a anunţat ulterior că cinci angajaţi ai depozitului de petrol au fost răniţi şi spitalizaţi, liniile electrice au fost avariate, casele din zona imediată nu au avut temporar tensiune, iar o conductă de gaz de înaltă presiune a luat foc.

„O lovitură peste noapte asupra unui depozit de petrol din Lugansk ar fi fost efectuată cu rachete ATACMS de tip occidental”, a afirmat Pasecinik.

Oficialii ucraineni nu au comentat afirmaţiile, care nu pot fi verificate în mod independent.

De la începutul invaziei la scară largă au existat multiple rapoarte despre atacuri în interiorul Rusiei şi în teritoriile ucrainene ocupate de Moscova.

În octombrie 2023, Ucraina ar fi lovit aerodromurile militare din Lugansk şi Berdiansk, regiunea Zaporojie ocupată, cu rachete ATACMS cu rază lungă de acţiune furnizate de SUA, distrugând nouă elicoptere.

Printre alte ţinte ruseşti din teritoriile ocupate din regiunea Lugansk s-au numărat, de asemenea, instalaţii de depozitare a petrolului şi sistemul de rachete S-400. Se pare că unele dintre ţinte au fost lovite de rachete cu rază lungă de acţiune Storm Shadow furnizate de Marea Britanie, capabile să ajungă adânc în teritoriile ocupate de Rusia.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor