Un secret de 4.000 de ani de a face apa potabilă ar salva milioane de vieţi

Apă
Apă (Facebook)

Egiptenii foloseau seminţele arborelui Moringa oleifera pentru a transforma o apă murdară în apă potabilă. Avem nevoie de apă limpede? Trebuie doar să zdrobim şi să amestecăm aceste seminţe în apă.

Din nefericire, resursele de apa potabilă s-au împuţinat iar apa existentă nepurificată, consumată datorită sărăciei şi lipsei de educaţie contribuie la răspândirea bolilor care se pot dovedi fatale.

Cercetătorii de la Universitatea din Pensilvania au descoperit că seminţele arborelui Moringa oleifera erau folosite în antichitate de egipteni pentru a obţine apă potabilă. S-a constatat că o proteină conţinută de seminţele acestui copac omoară bacteriile, reunindu-le în grupuri ce s-au decantat pe fundul recipientelor în care s-a făcut experimentul.

Oamenii de ştiinţă au trebuit să găsească cel mai bun anotimp pentru a planta aceşti arbori. Conform anumitor estimări, s-a constatt că proteina are cel mai bun efect atunci când seminţele mature se cultivă în anotimpurile ploioase.

Având în vedere că, în acest caz, procesul de purificare al apei foloseşte o plantă care prezinta beneficii importante pentru sănătate, cei ce ar consuma această apă şi-ar îmbunătăţi starea sănătăţii şi şi-ar creşte imunitatea.

Această descoperire ar salva lumea de la foarte multe afecţiuni grave şi în acelaşi timp frumoasa noastră planetă ar întineri iar natura şi-ar recăpăta sănătatea şi frumuseţea. Acum totul este otăvit, poluat, iar imunitatea noastră atârnă de un fir de aţă, constatându-se că bolile apar dintr-o dată (în special cancerul de gradul 4, 5 – fază terminală).

Tragem un semnal de alarmă să fiţi atenţi, pe cât posibil, la ce mâncaţi şi respiraţi.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură