Un soldat coreean ucide cinci colegi şi răneşte şapte

Soldat nord coreean tinand sub observatie zona Panmunjom.
Soldat nord coreean tinand sub observatie zona Panmunjom. (JUNG YEON-JE / AFP / Getty Images)

Incidentul a avut loc în provincia Gangwon, la est de Seul. După ce a deschis focul, soldatul a fugit şi este dat în urmărire la graniţa cu Coreea de Nord. Nu se ştie câtă muniţie disponibilă mai are.

Un soldat aflat în serviciu într-un avanpost în provincia Gangwon, la est de Seul, a deschis focul asupra camarazilor săi, omorând cinci şi rănind alţi şapte, dintre care doi în mod grav, apoi a fugit. Soldatul, căruia i se cunoaşte doar numele, Yim, a folosit o puşcă K2; nu se ştie câtă muniţie disponibilă mai are, relatează duminică site-ul Repubblica.

În zonă s-a declanşat urmărirea lui, iar Park Cheol-yong, şeful satului Madal, situat în apropierea avanpostului, a alertat locuitorii, cerându-le să rămână în casele lor.

De-a lungul frontierei sunt dislocaţi mii de soldaţi ale celor două state rivale, Coreea de Nord şi de Sud. Nu au fost raportate cazuri de implicare a Coreei de Nord în acest incident, dar în ultima vreme tensiunile dintre cele două ţări s-au intensificat după ce Coreea de Nord a lansat o serie de rachete şi a ameninţat Coreea de Sud. Coreea de Sud a promis în mod repetat că va răspunde cu forţa dacă este provocată de Coreea de Nord.

Ca parte a unui sistem obligatoriu pentru contracararea agresiunii Coreii de Nord, toţi bărbaţii din Coreea de Sud trebuie să efectueze stagiul militar pe o perioadă de aproximativ doi ani. Tehnic, Peninsula Coreeană se află încă în război deoarece Războiul Coreean din anii 1950-1953 s-a încheiat cu un armistiţiu, nu cu un tratat de pace.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe