Un tânăr pianist român impresionează cântând imnul în gara din Amsterdam

Valentin Astănculesei cântă la pian în gara din Amsterdam.
Valentin Astănculesei cântă la pian în gara din Amsterdam. (captură.)

Valentin Astănculesei, un tânăr şi talentat pianist, i-a impresionat pe olandezii din Amsterdam şi i-a făcut o surpriză plăcută românilor de pretutindeni cântând imnul României la pian, în gara din Capitala Olandei.

Răsunetul imnului ”Deşteaptă-te române” le-a încălzit inimile olandezilor aflaţi duminică în gara din Amsterdam. Imaginile cu pianistul român au devenit în scurt timp foarte cunoscute pe internet şi au adunat aprecierile a mii de persoane, atât din ţară cât şi de peste graniţe.

”Pentru că se apropie 1 decembrie şi pentru că mă bucur de lucrurile petrecute în România în ultimele săptămâni şi pentru că în gara din Amsterdam am găsit un pian, am cântat imnul împreună cu câţiva olandezi care s-au oprit din drum şi m-au acompaniat”, a explicat Valentin, pe contul său de Facebook. Luni, mesajul înregistrase deja peste 10.000 de distribuiri.

Succesul său a fost observat rapid şi pe posturile televiziunilor româneşti. Antena 3 l-a invitat pe Valentin să participe la o emisiune în studioul Trustului Intact, dar s-a lovit de un refuz ferm.

”Nu sunt un simpatizant al antenelor, cu atât mai puţin al domnului Gâdea şi consider că am luat cea mai bună decizie”, a răspuns tânărul pianist pe microblogul său. Mesajul în care Valentin îşi explica alegerea a strâns zeci de comentarii de felicitare.

”Sunt copleşit de atâtea mesaje, vă mulţumesc frumos!

N-am televizor şi nu ştiu ce emisiuni sau ştiri mai sunt, dar ştiu de la voi ca am apărut azi la ştiri datorită share-urilor voastre şi vă mulţumesc! Am primit câteva mesaje din partea unor oameni din media, iar într-unul din ele am fost invitat astăzi la Antena 3, în emisiunea lui Mihai Gâdea. Mi-au vorbit frumos, şi mi-au pus la dispoziţie şi un pian şi cu toate ca părinţii mei nu şi-ar mai fi încăput în pene de bucurie dacă m-ar fi văzut pe ecran, i-am refuzat. Nu sunt un simpatizant al antenelor, cu atât mai puţin al domnului Gâdea şi consider că am luat cea mai bună decizie”, a răspuns acesta pe contul său de Facebook.