Preşedintele Traian Băsescu salută victoria partidelor proeuropene din Republica Moldova

Traian Băsescu
Traian Băsescu (GEORGES GOBET / AFP / Getty Images)

Preşedintele Traian Băsescu a salutat, luni, victoria partidelor parlamentare proeuropene din Chişinău şi a reiterat că România va sprijini în continuare dezvoltarea Republicii Moldova, comunică Administraţia Prezidenţială.

Preşedintele României a luat "notă cu satisfacţie de rezultatul estimativ al alegerilor parlamentare desfăşurate duminică" în Republica Moldova, a transmis într-un comunicat biroul de presă prezidenţial.

Ziua de luni a marcat o victorie importantă a partidelor pro-europene din R. Moldova, PLDM, PDM şi PL, care, după numărarea a aproximativ 90% din voturi, au obţinut 56 de mandate, un număr suficient pentru a forma Guvernul, în timp ce formaţiunile proruse, PSRM şi PCRM, au cumulat doar 45 de mandate.

În aceste condiţii, şeful statului a mai salutat victoria Partidului Liberal Democrat, a Partidului Democrat şi a Partidului Liberal, adăugând că "se bucură" pentru cetăţenii Republici Moldova.

De asemenea, în cadrul comunicatului de presă, s-a adăugat că "Domnul preşedinte Traian Băsescu speră că vor fi accelerate procesele de modernizare a Republicii Moldova şi de apropiere de Uniunea Europeană şi reiterează faptul că România va fi în continuare un partener în realizarea acestor obiective".

Săptămâna trecută, cu ocazia unei şedinţe a Consiliului Suprem de Apărare al Ţării, preşedintele a solicitat Guvernului să proiecteze o strategie energetică care să poată asigura necesarul de gaze al României şi al Republicii Moldova.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne