Un zgârie-nori din China începe să se clatine puternic din motive necunoscute [video]

Turnul Seg Plazza din Shenzhen
Turnul Seg Plazza din Shenzhen (Captură video)
A.P.
18.05.2021

Unul dintre cei mai înalţi zgârie-nori din China a fost evacuat marţi, după ce a început să se clatine, incidentul, deocamdată inexplicabil, petrecându-se în oraşul sudic Shenzhen.

SEG Plaza, cu o înălţime de aproape 300 de metri, a început în mod inexplicabil să se clatine în jurul orei 13:00, oamenii din clădire fiind evacuaţi de urgenţă.

Clădirea a fost sigilată la ora 14:40, potrivit publicaţiei South China Morning Post.

Turnul găzduieşte o piaţă importantă de electronice, precum şi birouri, fiind amplasat în centrul unuia dintre megalopolisurile cu cea mai rapidă creştere economică din China.

Oficialii investighează incidentul, încercând să determine motivul care a provocat clătinarea turnului. Într-un comunicat dat publicităţii s-a menţionat că în oraş nu s-a înregistrat niciun cutremur de pământ în ultima perioadă.

Într-o declaraţie ulterioară, autorităţile au precizat că experţii nu au găsit „nicio crăpătură în pământul care înconjoară clădirea”. În aceeaşi declaraţie se mai spune că niciun perete nu a căzut şi nici structura clădirii nu a suferit deteriorări.

Pe reţelele sociale chineze au fost postate mai multe clipuri cu turnul zguduindu-se din fundaţie, în timp ce sute de oameni aflaţi în zonă alergau pe străzi.

Clădirea poartă numele producătorului de electronice şi semiconductoare Shenzhen Electronics Group, ale cărui birouri se află în complex.

Autorităţile chineze au interzis anul trecut construirea de zgârie-nori cu o înălţime mai mare de 500 de metri. Noile linii directoare pentru arhitecţi şi dezvoltatori au ca scop „evidenţierea caracteristicilor chinezeşti” şi interzic imobilele „copycat”, inspirate de clădiri simbolice din lume.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor