"Uniţi Salvăm" îi cere demisia lui Victor Ciorbea

Cu ocazia Zilei Internaţionale a Drepturilor Omului, 10 decembrie, comunitatea "Uniţi Salvăm" îi cere demisia Avocatului Poporului, Victor Ciorbea.
Victor Ciorbea, Avocatul Poporului. (Epoch Times România)
Loredana Diacu
10.12.2014

Cu ocazia Zilei Internaţionale a Drepturilor Omului, 10 decembrie, comunitatea "Uniţi Salvăm" îi cere demisia Avocatului Poporului, Victor Ciorbea.

"Ne dorim o Românie în care drepturile fundamentale sunt respectate, nu încălcate. Ne dorim un Avocat al Poporului nu al Partidelor!", scriu organizatorii evenimentului, pe Facebook, acuzându-l pe Ciorbea că a ignorat abuzurile autorităţilor şi a eşuat în îndeplinirea atribuţiilor constituţionale ce îi revin.

Totodată, "Uniţi Salvăm" îi invită pe toţi cei care nemulţumiţi de modul în care Ciorbea a performat în funcţia de Avocat al Poporului şi doresc demiterea sa, să vină miercuri, 10.12.2014, ora 13:00 la sediul Avocatului Poporului (strada Eugeniu Carada nr. 3) pentru a-i înmâna acestuia preavizul.

Mai multe informaţii despre evenimentul de astăzi găsiţi la https://www.facebook.com/events/551805768287522/

Reamintim că Victor Ciorbea, numit Avocat al Poporului prin votul Parlamentului majoritar PSD, s-a remarcat prin lipsa de reacţie la cererile societăţii civile şi ale opoziţiei de a sesiza Curtea Constituţională cu privire la o serie de Ordonanţe de Urgenţă controversate ale Guvernului Ponta.

Considerat aservit premierului Ponta, Avocatul Poporului, numit în funcţie pe 16 mai a.c., a refuzat să atace la CCR atât ordonanţa traseismului local cât şi mult blamata OUG 49/2014 prin care Guvernul Ponta a modificat Legea Educaţiei de o manieră considerată de specialişti drept un atentat la adresa învăţământului românesc.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor