Unul din trei ruşi crede că Soarele se învârte în jurul Pământului

(photos.com)

În urma unui sondaj efectuat vineri de către agenţia de stat VsTIOM s-a constatat faptul că unul din trei ruşi sunt de părere că Soarele se învârte în jurul Pământului, conform purtătorului de cuvânt al VsTIOM, notează Reuters.

Sondajul de opinie privind nivelul de educaţie din Rusia arătă că 32% la sută din cetăţenii Rusiei încă mai cred că Pământul este centrul sistemului nostru solar. Într-un alt exemplu, aceştia au mai spus că 55% din toată radioactivitatea este creată de mâna omului.

O altă constatare surprinzătoare arată că 29% din ruşi sunt de părere că primii oameni trăiau atunci când existau dinozaurii pe Pământ.

”Este cu adevărat uimitor,” exclamează purtătorul de cuvânt al VsTIOM, Olga Kamenchuk, despre sondajul efectuat în ianuarie pe 1.600 de persoane din mai multe regiuni ale Rusiei. Sondajul a avut o cotă de eroare de 3,4%.

”Toate întrebările erau absolut evidente... datele vorbesc despre nivelurile joase de educaţie din ţară”, mai spune Kamenchuk.

Totuşi, oamenii obişnuiesc să uite ce au fost învăţaţi în timpul şcolii dacă nu face parte din rutina zilnică, adaugă ea: ”Mă gândesc dacă universităţile din alte ţări ar descoperi ceva diferit.”

Studiul a descoperit de asemenea că femeile erau mai înclinate să creadă în greşelile ştiinţifice decât erau bărbaţii.