UPDATE. CSM a dat aviz pozitiv.DNA a transmis la CSM cererea de reţinere a judecătorului Stan Mustaţă

Sigla Consiliului Superior al Magistraturii, CSM
Sigla Consiliului Superior al Magistraturii, CSM (Epoch Times România)

UPDATE: Magistraţii CSM au dat aviz favorabil cererii DNA de reţinere a judecătorului Stan Mustaţă, de la Curtea de Apel Bucureşti, pentru 24 de ore, fiind acuzat de luare de mită.

***

DNA a transmis la Consiliul Superior al Magistraturii cererea de reţinere a judecătorului Stan Mustaţă de la Curtea de Apel Bucureşti pentru 24 de ore. Urmează ca Secţia de judecători din cadrul CSM să analizeze şi să decidă asupra cererii.

Judecătorul poate fi reţinut pentru 24 de ore sau poate fi cercetat în libertate sub control judiciar, cu anumite interdicţii. Dacă CSM dă un aviz pentru reţinere, procurorii vor putea cere arestarea preventivă pentru 30 de zile. Dacă este arestat preventiv, acesta ar putea fi suspendat din magistratură sau îşi va da demisia.

Judecătorul Stan Mustaţă a fost ridicat marţi din biroul său de la Curtea de Apel de către DNA , fiind acuzat de luare de mită. Acesta făcea parte din completul de judecată care se ocupa de cazul fondatorului PC, Dan Voiculescu, condamnat la 5 ani de închisoare în dosarul privind modul de privatizare a Institutului de Cercetări Alimentare.

DNA a anunţat marţi că Judecătorul Stan Mustaţă, un grefier al Curţii de Apel Bucureşti şi alte patru persoane sunt urmăriţi penal pentru fapte de corupţie.

Conform procurorilor anticorupţie, în această cauză există date şi aspecte din care rezultă indicii rezonabile potrivit cărora, în perioada octombrie 2013 - aprilie 2014, judecătorul Stan Mustaţă şi celelalte cinci persoane, printre care un grefier de la Curtea de Apel Bucureşti, au constituit sau aderat la un grupul infracţional în scopul săvârşirii unor infracţiuni de corupţie judiciară, urmărind obţinerea de beneficii materiale.

Persoanele urmărite penal sunt suspectate de luare de mită, trafic de influenţă, cumpărare sau folosire în orice mod, direct sau indirect, de informaţii care nu sunt destinate publicităţii şi permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, conform DNA.

Context

În ziua de 8 aprilie, când era programat să aibă loc un termen în dosarul ICA, judecătorul Stan Mustaţă a făcut o declaraţie că doreşte să formuleze cerere de abţinere pentru a nu judeca dosarul privatizării frauduloase a Institutului de Cercetări Alimentare, al lui Dan Voiculescu, datorită unor informaţii "neadevărate" care au apărut în presă. Cererea sa de abţinere a fost respinsă, acesta rămânând în continuare în completul de judecată pentru dosarul lui Dan Voiculescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne