UPDATE. Dosarul a fost amânat. Coincidenţă: Dosarul lui Voiculescu pentru fraudarea ICA are termen astăzi, iar unul din judecători a fost ridicat de DNA

Curtea de Apel Bucureşti
Curtea de Apel Bucureşti (Epoch Times România)

UPDATE. Dosarul lui Dan Voiculescu a fost amânat pentru data de 13 mai. Judecătorul urma să se pronunţe, marţi, pe unele excepţii din dosarul ICA, însă a anunţat în faţa Direcţiei Naţionale Anticorupţie că a amânat pronunţarea.

***

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti judecă astăzi al patrulea termen din apelul dosarului în care Dan Voiculescu a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu executare pentru fapte de corupţie privind modul de privatizare a Institutului de Cercetări Alimentare.

Judecătorii ar fi trebuit să decidă dacă dosarul va fi judecat în continuare sau dacă se va amâna din nou verdictul final.

Însă a intervenit un fapt surpriză care ar putea determina amânarea procesului de astăzi al lui Dan Voiculescu. Judecătorul Stan Mustaţă, care făcea parte din completul de judecată, a fost ridicat marţi din biroul său de la Curtea de Apel de către DNA, fiind acuzat de luare de mită.

Acum probabil că dosarul ar trebui să fie redirecţionat către un alt complet de judecată, întrucât actualul complet se desfiinţează.

Dan Voiculescu, Gheorghe Mencinicopschi şi alte 11 persoane sunt acuzate de fapte de corupţie privind modul de privatizare a Institutului de Cercetări Alimentare. Apărătorii au cerut anterior ca decizia luată de prima instanţă, respectiv Tribunalul Bucureşti, prin care s-a respins restituirea dosarului la procurori, pentru refacerea urmăririi penale, să fie reanalizată de un judecător, în Camera Preliminară de la Curtea de Apel Bucureşti.

De asemenea, avocaţii au formulat mai multe excepţii şi cereri, printre acestea fiind şi o solicitare de anulare a Hotărârii de Guvern 290/2002, prin care Institutul de Cercetări Alimentare a fost trecut din proprietatea statului în proprietate privată, cerând totodată să i se restituie toate cheltuielile pe care le-a efectuat la acest institut.

Context

În 26 septembrie 2013, Tribunalul Bucureşti l-a condamnat pe Dan Voiculescu la cinci ani de închisoare cu executare pentru spălare de bani. Instanţa a constatat că a fost împlinit termenul de prescripţie specială şi a dispus încetarea procesului penal pentru cealaltă infracţiune de care a fost acuzat Dan Voiculescu de către procurorii DNA, respectiv cea de folosire, de către o persoană care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid, a influenţei şi autorităţii date de această calitate în scopul de a obţine, pentru sine sau pentru altul, bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

Dan Voiculescu a declarat recent, la Curtea de Apel Bucureşti, că ar prefera să fie anulată privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare, pentru care este judecat şi să îşi recupereze toţi banii pe care i-a investit în institut. Voiculescu a mai spus că nu îi este frică de faptul că ar putea fi condamnat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne