UPDATE: Minoră de 15 ani violată de poliţişti. Gabriel Oprea condamnă fapta înaintea instanţei

.
. (Photos.com)

UPDATE: Ministerul Afacerilor Interne a informat joi că cei doi poliţişti acuzaţi de viol au fost trecuţi în rezervă, urmând a răspunde penal pentru faptele săvârşite. Cei doi vor fi prezentaţi astăzi instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Indiferent de decizia pe care instanţa de judecată o va lua, cei doi nu mai pot face parte din Poliţia Română. Situaţia este intolerabilă şi total nedemnă pentru calitatea pe care aceştia au avut-o. Este regretabil că astfel de oameni au purtat uniforma statului român si au jignit, prin faptele lor, munca celor aproape 60.000 de poliţişti care lucrează în Poliţia Română”, a declarat vicepremierul Gabriel Oprea, potrivit unui comunicat de presă remis Epoch Times.

"Vicepremierul Gabriel Oprea doreşte să asigure cetăţenii că în Ministerul Afacerilor Interne nu există toleranţă pentru cei care încalcă legea sau pentru cei care dispreţuiesc munca de zi cu zi a miilor de angajaţi cinstiţi şi corecţi, aducând prejudicii grave Poliţiei române.", se mai precizează în comunicat.

***

Nici nu s-au stins ecourile stârnite de violul de la Vaslui şi un nou caz de viol şochează opinia publică, autorii agresiunii fiind doi poliţişti iar victima, o minoră de 15 ani.

Surse din administraţia locală au declarat corespondentului Mediafax că poliţiştii de la Inspectoratul Judeţean Călăraşi acuzaţi de viol au găsit-o pe fata de 15 ani într-un parc din Călăraşi, după ce aceasta fugise din Centrul de plasament de urgenţă ”Sfânta Maria” şi au dus-o într-un fost poligon de trageri, situat la aproximativ un kilometru şi jumătate - doi kilometri, unde au violat-o.

După viol, cei doi poliţişti au plecat, abandonând-o pe fată în câmp,unde a fost găsită de un cioban, care a dus-o la spital. Medicii au sunat la 112 şi au raportat un posibil caz de abuz sexual, au relatat sursele citate.

Într-o intervenţie telefonică la B1 TV, Liderul Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie, Iulian Surugiu, a declarat că nu are confirmată informaţia că oamenii legii au violat o minoră, dar, dacă într-adevăr s-a întâmplat acest lucru, aceştia trebuie să răspundă în faţa legii.

”Nu am această informaţie, că cei doi poliţişti au violat fata. Dacă lucrurile se confirmă, nici nu prea am ce să comentez. Vom vedea ce va ieşi din această anchetă, nu aş vrea să mă antepronunţ. Dacă lucrurile s-au petrecut aşa, ei trebuie să răspundă în faţa legii. În primă fază, ei ar fi trebuit să-şi fi dat demisia din Poliţia Română. Regret că s-a întâmplat acest lucru. Indiferent de situaţie, ei nu ar fi trebui să accepte să întreţină relaţii cu o minoră dintr-un centru şi mai ales că are 15 ani”, a declarat Surugiu.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.