[UPDATE]Noul suspect în dosarul furtului miliardului din R.Moldova, reţinut de ucraineni

După ce Procuratura l-a dat în urmărire internaţională, luni, pe omul de afaceri, Veaceslav Platon pentru presupusele sale conexiuni cu furtul miliardului, forţele de ordine din Ucraina au anunţat în toiul nopţii că acesta a fost deja reţinut.
Veaceslav Platon reţinut de către forţele de ordine din Ucraina
Veaceslav Platon reţinut de către forţele de ordine din Ucraina (RISE Moldova/Facebook.com)

UPDATE: Procuratura Generală de la Chişinău a confirmat informaţia apărută în presă în dimineaţa zilei de 26 iulie despre arestul omului de afaceri şi suspect în dosarul BEM, Veaceslav Platon. În acest sens, autorităţile de la Chişinău au anunţat că procedura de extrădare a lui Platon din Kiev, Ucraina a fost deja iniţiată.

***

Veaceslav Platon, controversatul businessman dat în urmărire internaţională, luni, 25 iulie, de către Procuratura Anticorupţie, a fost reţinut în noaptea aceleiaşi zile, la Kiev, de către serviciile speciale ucrainene. Anunţul a fost făcut de Procuratura Generală a Ucrainei, într-o postare pe Facebook, menţionează ziarulnational.md

Serviciile secrete şi Procuratura din Ucraina au confirmat oficial că l-au reţinut pe interlopul Veaceslav Platon, dat în urmărire internaţională pentru „Furtul miliardului” şi implicarea sa în „Laundromatul rusesc”.

Potrivit procurorilor ucraineni, interlopul a fost reţinut pentru a fi arestat şi extrădat autorităţilor de la Chişinău. „De asemenea, persoana menţionată este verificată de către autorităţile din Ucraina referitor la posibila implicare în comiterea de infracţiuni pe teritoriul Ucrainei”, transmite Rise Moldova.

Pe de altă parte, Procuratura Generală de la Chişinău afirmă că nu poate comenta afirmaţiile apărute în presă despre reţinerea lui Veaceslav Platon, pentru că, potrivit ofiţerului de presă al instituţiei, autorităţile ucrainene nu au trimis o înştiinţare oficială în acest sens.

”Nu am fost deocamdată informaţi, în mod oficial, de autorităţile ucrainene despre acest fapt. Vom contacta colegii ucraineni, pentru ca pe parcursul zilei de astăzi să avem mai multe detalii şi informaţii vizavi de acest caz”, a declarat ofiţerul de presă al Procuraturii Generale, Maria Vieru pentru portalul deschide.md

Pe data de 25 iulie, Procuratura Anticorupţie a emis mandat de arest de 30 de zile pe numele lui Veaceslav Platon, deşi acesta nu se află în ţară. Potrivit procurorilor, omul de afaceri ar fi fost implicat în schema de delapidare a banilor din sistemul bancar şi anume prin gestionarea a trei credite neperformante în valoare de peste 800 mln lei [138 mln lei, 12 mln dolari şi peste 5 mln euro].