UPDATE: Tudor Chiuariu a fost exclus din partid, la prima şedinţă BPN din an

Tudor Chiuariu
Tudor Chiuariu (Epoch Times România)

UPDATE: Conducerea PNL, reunită la Iaşi, a decis vineri excluderea din partid a senatorului Tudor Chiuariu. Surse din cadrul Biroului Politic Naţional al vechiului PNL au declarat că fostul ministru al Justiţiei şi-a pierdut calitatea de membru al partidului, prin radiere, relatează HotNews.

Reamintim că tot astăzi a început şi procesul retrocedărilor de păduri, Chiuariu fiind judecat pentru trafic de influenţă şi spălare de bani. Fostul ministru, acuzat că ar fi cerut mita 3 milioane de euro, se pretinde nevinovat şi refuză să demisioneze din Senat.

***

Chiuariu a optat pentru autosuspendarea din PNL in urma cu 10 zile, insa aceasta procedura statutara era aplicabila doar pentru ocuparea de functii publice incompatibile cu calitatea de membru de partid.

Senatorul PNL, Tudor Chiuariu, a decis, in 13 ianuarie, sa se autosuspende din Partidul National Liberal pana la clarificarea acuzatiilor aduse impotriva sa in dosarul privind retrocedarile ilegale, mentionand ca face acest gest pentru a nu oferi prilejul unor atacuri la adresa PNL. "Am luat decizia de a ma autosuspenda din Partidul National Liberal, pana la clarificarea situatiei legate de acuzatiile formulate saptamana trecuta. Fac acest gest pentru ca nu vreau ca acuzatii nefondate sa fie prilej de atacuri politice impotriva PNL, partidul in care am intrat acum 18 ani si de care se leaga intreaga mea activitate politica. Le multumesc colegilor pentru sprijinul moral. Raman fidel ideilor si valorilor liberale, pe care le-am promovat in toate functiile politice si demnitatile publice pe care le-am detinut", se arata in comunicatul de presa citat.

Fostul ministru al Justitiei Tudor Chiuariu a fost condamnat la trei ani închisoare cu suspendare, potrivit deciziei definitive luate de ICCJ in dosarul "Posta Romana".

Directia Nationala Anticoruptie a anuntat, intr-un comunicat de presa transmis in 10 ianuarie, ca Tudor Chiuariu a fost pus sub control judiciar pentru trafic de influenta si spalare de bani, dupa ce ar fi stabilit sa primeasca 2,5 milioane euro, pentru interventii privind retrocedarea in cazul lui Sturdza, banii fiind disimulati prin incheierea unui contract de asistenta juridica.

Fostul deputat Viorel Hrebenciuc, fiul acestuia, Andrei Hrebenciuc, deputatul Ioan Adam, senatorul Tudor Chiuariu si alte 13 persoane au fost trimisi in judecata de procurorii anticoruptie, in dosarul retrocedarii ilegale de paduri.

Liberalii îşi vor alege vineri noul purtător de cuvânt şi vor "reglementa" problema senatorului Tudor Chiuariu în cadrul întrunirii Biroului Politic Naţional (BPN) ce va avea loc vineri la Iaşi, relatează Agerpres.

La începutul anului, preşedintele PNL, Alina Gorghiu (fost purtător de cuvânt al liberalilor înainte să fie promovată ca şef de partid) anunţa că va prezenta la prima şedinţă a Biroului Politic Naţional din acest an strategia sa în ceea ce priveşte reconsolidarea internă a partidului.

Pe lângă prezentarea strategiei noului PNL, la şedinţa de vineri liberalii îşi vor alge un nou purtător de cuvânt, funcţie pentru care, potrivit unor surse politice, Gorghiu îl recomandă pe deputatul de Gorj Ionuţ Stroe.

Stroe este vicelider al grupului parlamentar al liberalilor din Camera Deputaţilor şi membru în comisiile de politică externă şi afaceri europene.

Pe agenda BPN se va regăsi şi situaţia senatorului Tudor Chiuariu, condamnat la trei ani cu suspendare în dosarul Poşta Română şi trimis recent în judecată în dosarul retrocedărilor de păduri. Fostul ministru al Justiţiei, acuzat că ar fi luat nu mai puţin de 3 milioane de euro mită pentru a facilita punerea în posesie a 6.000 ha de pădure, s-a autosuspendat din PNL iar situaţia sa va fi "reglementată" cu ocazia şedinţei.

Şedinţa BPN este programată pentru vineri, ora 17,00, urmând ca de la ora 19,00 preşedintele liberalilor, Alina Gorghiu, şi preşedintele PNL Iaşi, Cristian Adomniţei, să susţină o conferinţă de presă.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne