UPDATE. Un român a fost răpit în Burkina Faso, posibil de terorişti din Mali. MAE s-a autosesizat

Bogdan Aurescu
Bogdan Aurescu (Epoch Times România)

UPDATE - "Celula de criză convocată de ministrul Afacerilor Externe a continuat să lucreze pe parcursul serii de ieri şi al nopţii pentru a intra în contact cu autorităţile din Burkina Faso prin ambasadele României din regiune. De asemenea, suntem în contact cu autorităţile franceze. Totodată, celula de criză a MAE a informat familia cetăţeanului român şi menţine o legătură permanentă cu aceasta. În continuare, la nivelul structurii operative a MAE, activată de ministrul Afecrilor Externe, se întreprind demersuri complexe în vederea gestionării acestui caz", reiese dintr-un cominicat al MAE.

"Cetăţenul român făcea parte dintr-o echipă de patrulare care asigura securitataea perimetrului exploatării miniere, potrivit informaţiilor obţinute de la compania de exploatare minieră în cadrul căreia cetăţenul român activa. Acesta nu ar fi fost rănit în schimbul de focuri. Conducerea minei şi directorii intreprindrii se află în contact permanent cu autorităţle din Burkina Faso care au detaşat un important contingent militar în zonă în vederea identificării răpitorilor", se mai arată în comunicatul citat.

***

Un român care lucra ca agent de securitate la un proiect minier din statul african Burkina Faso a fost răpit sâmbătă de cinci bărbaţi înarmaţi, în apropiere de graniţa cu Mali, informează Reuters, citat de b1.ro.

Cetăţeanul român conducea o patrulă de securitate care a fost atacată de un grup de indivizi înarmaţi. Incidentul a avut loc la mina de mangan Tambao.

"A fost un atac asupra uneia dintre patrulele noastre. L-au răpit pe românul care conducea patrula. Şoferul a fost împuşcat în picior. Un jandarm a fost grav rănit", a declarat Souleymane Mihin, directorului "Pan African Minerals" care administrează proiectul minier.

Site-ul de ştiri Burkina24.com susţine că românul este victima unui grup de terorişti din Mali.

Ministerul de Externe român s-a autosesizat, a activat celula de criză şi a transmis instrucţiuni misiunilor diplomatice din zonă, reiese dintr-un comunicat al ministerului, citat de Agerpres:

"Imediat ce informaţiile au fost cunoscute de autorităţile române, ministrul Afacerilor Externe a activat celula de criză, care s-a reunit deja în vederea analizării tuturor informaţiilor şi pentru adoptarea măsurilor specifice. Au fost trimise instrucţiuni către toate misiunile diplomatice din zonă. Instituţiile care fac parte din celula de criză sunt în contact permanent".

"Am cerut min. Aurescu să monitorizeze situaţia şi să transmită informaţiile disponibile către mine şi către preşedintele Klaus Iohannis", a scris şi premierul Victor Ponta pe contul său de Twitter.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagină noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne