USB ar putea propune un referendum local pe tema finanţării Catedralei Mântuirii Neamului

Franţuzoaica Clotilde Armand nu exclude ca USB să propună un referendum local în Sectorul 1 privind finanţarea Catedralei Mântuirii Neamului.
Clotilde Armand
Clotilde Armand (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Proiectul PSD de finanţare a Catedralei Mântuirii Neamului cu 10 milioane de lei din banii Primăriei Sectorului 1 a picat la vot, iar Uniunea Salvaţi Bucureştiul ia în calcul acum un referendum local pe această temă. Ideea a fost avansată de consilierul local Clotilde Armand, într-un interviu acordat RFI

"Studiem acum care sunt sistemele folosite în alte oraşe. Am dat exemplul de la Barcelona, un exemplu recent. Era o stradă în Barcelona care putea să fie pietonală, asta era propunerea Primăriei şi evident, avea un impact pentru locuitorii din zonă. Au organizat un referendum electronic, un sistem destul de ieftin, trei-cinci mii de euro, locuitorii au avut posibilitatea timp de o lună să se exprime.

Noi nu ştim dacă vom organiza un referendum, dacă vom organiza nişte dezbateri cu asociaţii care reprezintă locuitorii, adică oameni şi religioşi şi mai puţin religioşi. Dacă ne dăm seama că va fi dificil, pentru că nu există cultura aceasta sau nu există asociaţii care reprezintă bine cetăţenii, atunci probabil o să hotărâm să facem chiar un mic referendum, care să fie adaptat, adică să nu fie într-o singură zi, într-un singur fel, ceva care nu ar costa mult pentru locuitorii Sectorului 1.

Dar nu va fi organizat numai de USB, vrem să fie organizat cu Primăria Sectorului 1. Dacă Primăria Sectorului 1 se opune şi nu vrea, atunci va trebui să facem noi ceva special şi în afara Primăriei", a declarat Clotilde Armand.