USR, o nouă mutare: Plângere pe numele Olguţei Vasilescu

"Ca neamţ, să vorbeşti de gazare, trebuie să ai mult curaj”, declara public ministrul Muncii, după ce şeful statului a criticat gazarea cetăţenilor paşnici prezenţi la mitingul Diasporei din 10 august. Pentru aceste declaraţii, Vasilescu se alege cu o plângere la CNCD.
Lia Olguţa Vasilescu
Lia Olguţa Vasilescu (Mihut Savu / Epoch Times Romania)

Ministrului Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, se alege cu o plângere la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) după ce vineri seara a ieşit pe unul dintre posturile TV unde, nemulţumită că preşedintele României a criticat gazarea protestatarilor paşnici de către Jandarmerie, în data de 10 august, Vasilescu a declarat: "Ca neamţ, să vorbeşti de gazare, trebuie să ai mult curaj”. Plângerea a fost formulată de USR, care susţine că este „profund injustă şi denigratoare” corelaţia făcută de Lia Olguţa Vasilescu între „gazare” şi apartenenţa la etnia germană.

Corelaţia făcută de către doamna Lia Olguţa Vasilescu, între ”gazare” şi apartenenţa la etnia germană, este profund injustă şi denigratoare.

“A asuma că germanii, nu naziştii şi colaboratorii lor, sunt responsabili de gazări este ceva nu doar neadevărat, ci şi josnic. A echivala toţi vorbitorii unei limbi din întreaga lume cu un grup criminal este pur şi simplu abject. Partidul Social Democrat a construit o campanie electorală pe discriminare şi xenofobie şi acum continuă cu impunitate. Se pare că Partidul România Mare nu a dispărut niciodată de pe scena politică, ci a luat acum forma trandafirilor”, transmite liderul senatorilor USR Vlad Alexandrescu.

USR arată în sesizarea adresată CNCD că atacul la adresa preşedintelui prin prisma etniei sale este un act de discriminare, care se impune a fi sancţionat potrivit dispoziţiilor Ordonanţei 137/2000. Declaraţiile Olguţei Vasilescu sunt de o gravitate extremă, pe care nici măcar necunoaşterea istoriei nu le poate justifica.

“România nu a fost în niciun caz străină de Holocaust, deoarece în timpul conducerii mareşalului Ion Antonescu au fost ucişi zeci de mii de evrei şi de rromi. Acelaşi mareşal Ion Antonescu pe care Lia Olguţa Vasilescu l-a prezentat ca pe un erou de război într-un discurs din Parlament şi îi depunea coroană de flori când actualul ministru era deputată din partea PRM”, conchide senatorul USR Vlad Alexandrescu.

Plângerea poate fi accesată aici

Reamintim că şeful statului a criticat, vineri, în termeni duri, modul în care a fost spulberat protestul Diasporei din 10 august, calificând drept inadmisibilă decizia gazării protestatarilor aflaţi în Piaţa Victoriei.

„Sigur că am primit un raport de la cei care se ocupă în Administraţia Prezidenţială de securitatea naţională. Însă concluziile pe partea mai neplăcută trebuie să le prezinte procurorii militari şi aştept cu foarte mult interes. Cred că au fost atâtea evenimente negative în Piaţa Victoriei... Faptul că Guvernul PSD a gazat şi a bătut românii mi se pare incalificabil, inadmisibil din absolut orice punct de vedere. Însă nu vreau să mă exprim asupra acestor chestiuni până când nu avem nişte concluzii mult, mult mai amănunţite”, a declarat preşedintele Iohannis, întrebat dacă a primit vreun raport cu privire la ceea ce s-a întâmplat la miting.

În replică, ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, s-a lansat vineri seara, la România TV, în comentarii jignitoare atât la adresa preşedintelui Klaus Iohannis, care acuzase guvernul că i-a gazat pe protestatarii din Piaţa Victoriei cât şi a poporului german, declarând: „Ca neamţ, să vorbeşti de gazare, trebuie să ai mult curaj”. De asemenea, Vasilescu a ţinut să-l felicite pe fostul şef al Jandarmeriei Sebastian Cucoş, pe care a spus că nu îl cunoaşte.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne