V.Blaga: Nu ştiu ca Frunzăverde să îşi fi exprimat nemulţumiri

Vasile Blaga (www.gov.ro)
Epoch Times România
27.03.2012

Preşedintele Senatului, Vasile Blaga, a afirmat, marţi, că nu ştie ca, în cadrul şedinţelor conducerii PDL, Sorin Frunzăverde să îşi fi exprimat vreo nemulţumire sau intenţia de a părăsi partidul.

"Discuţii sunt întotdeauna într-un partid. Să nu uităm că Sorin Frunzăverde este încă prim-vicepreşedinte al partidului. Puncte de vedere diferite pot să apară până la luarea unei decizii, după care fiecare se conformează. Eu particip la şedinţele Biroului Permanent de puţin timp, de când sunt preşedinte al Senatului. Ştiu că nu au fost discuţii în contradictoriu. (...) Vă spun cu toată sinceritatea că nu şi-a exprimat (Frunzăverde - n.r.) nicio nemulţumire. Nu am avut niciodată certuri. Dimpotrivă, l-am apreciat şi îl apreciez", a declarat Vasile Blaga.

El a adăugat că este obligaţia preşedintelui partidului să discute cu fiecare membru în parte, afirmând însă că va încerca la rândul său să îl contacteze pe Sorin Frunzăverde.

Preşedintele Senatului a ţinut să precizeze că se îndoieşte de faptul că Sorin Frunzăverde, odată ce a luat decizia de a demisiona din PDL, va reveni asupra ei.

"O să încerc să vorbesc cu el, dar îl ştiu un om foarte serios şi decis. Dacă ar fi luat o astfel de decizie, nu cred că se răzgândeşte. Eu nu am vorbit cu domnia sa în această perioadă, cât am fost la prezidiul plenului. (...) Este obligaţia preşedintelui partidului să discute cu fiecare membru al acestui partid", a subliniat Blaga.

Vicepreşedintele PNL Dan Radu Ruşanu a anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă la Reşiţa, că organizaţia USL Caraş-Severin îl va propune şi susţine la şefia Consiliului Judeţean pe actualul preşedinte al CJ, Sorin Frunzăverde, prim-vicepreşedinte al PDL.

Ruşanu a menţionat că Sorin Frunzăverde urmează să facă o declaraţie lămuritoare în cursul zilei de miercuri.

Pe de altă parte deputatul PDL de Caraş-Severin, Valentin Rusu, lider al democrat-liberalilor reşiţeni, a declarat marţi, pentru AGERPRES, că în momentul în care Sorin Frunzăverde va lua decizia de a candida din partea USL, la preşedinţia Consiliului Judeţean, îl va urma, aşa cum vor face şi ceilalţi colegi ai săi.

"În momentul de faţă, sunt doar declaraţii de presă. O declaraţie a domnului preşedinte Sorin Frunzăverde nu am vazut, dar, în momentul în care va apărea, va fi o decizie pe care am să o respect şi am să o urmez. Am avut discuţii cu colegii mei parlamentari şi au răspuns afirmativ. De asemenea, cred că şi primarii din judeţ vor face acelaşi lucru", a declarat parlamentarul de Caraş-Severin.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor