"Vă mai dau 100 de lei!" Olguţa Vasilescu anunţă majorări salariale începând cu 1 iulie

În timp ce FMI şi Comisia Europeană trag semnale peste semnale de alarmă că promisiunile electorale ale PSD ne-ar putea costa mai scump decât ne permitem, Olguţa Vasilescu reia discursul despre majorări salariale.
Olguta Vasilescu(PSD),
Olguta Vasilescu(PSD), (Florin Chirila/Epoch Times)

Ministrul Muncii, Olguţa Vasilescu, a anunţat că salariul minim pe economie va creşte cu 100 de lei pe an şi a promis majorări salariale începând cu data de 1 iulie, relatează Realitatea.net.

Potrivit ministrului, legea salarizării unitare a intrat pe ultima sută de metri, fiind în faza ultimei lecturi, iar primele majorări salariale se vor face de la 1 iulie.

"Programul de guvernare este foarte clar. Se vor majora salariile treptat până în următorii patru ani, iar media creşterilor va fi de 56%. Toate salariile vor creşte cu un anume coeficient pe o perioadă de patru ani. Am luat în calcul estimările Comisiei de Prognoză. Ştim cât va creşte salariul minim pe economie. Acesta va creşte cu 100 lei pe an. În 2018 salariul minim va ajunge la 1.550 de lei.

De la 1 iulie 2017 se vor majora primele salarii. Acum discutăm procentul cu Ministerul de Finanţe. Cea mai mare creştere şi impactul bugetar cel mai mare va fi anul viitor. Sănătatea creşte cu tot sectorul de la 1 ianuarie 2018.

Vrem să stopăm exodul medicilor. Au plecat 14.000 de medici din România. Singura soluţie este să aducem salarizarea la 70 % din indemnizaţia medicului din UE. Salariile medicilor vor fi cuprinse între 1.200 de euro şi 3.600 de euro.

De asemenea, un inspector din Poliţie va ajunge la 5.000 de lei, iar un învăţător va ajunge la 4.000 lei", a susţinut ministrul Muncii.

Reamintim că promisiunile de majorări salariale vin în contextul în care atât FMI cât şi Comisia Europeană plus experţi autohtoni au avertizat că punerea în practică a tuturor măsurilor din programul de guvernare PSD ar prezenta un cost suplimentar de 5,5% din PIB până în 2020 şi că am putea avea soarta Greciei.