Vadim Brînzan: Doar Maia Sandu va demonta sistemul corupt şi antinaţional care ne sufocă pe toţi

V. Brînzan îndeamnă alegătorii, dar şi pe cei care l-au susţinut în campania de colectare de semnături să nu mai voteze candidaţii ”obosiţi” şi ”expiraţi” ai sistemului corupt, ci să aleagă un om onest şi corect cum este Maia Sandu.
Vadim Brînzan candidat independent la alegerile prezidenţiale.
Vadim Brînzan candidat independent la alegerile prezidenţiale. (agora.md)

Vadim Brînzan, fost student la Harvard Business School, care a revenit în Moldova din SUA pentru a candida independent la alegerile prezidenţiale, dar care nu a reuşit să adune numărul de semnături necesare pentru intrarea oficială în cursă, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la 25 octombrie, şi-a manifestat susţinerea pentru Maia Sandu, candidatul unic al opoziţiei la funcţia de preşedinte al Republicii Moldova şi a solicitat alegătorilor, simpatizanţilor săi cât şi diasporei să-şi dea votul pentru persoana onestă care nu a furat şi nu a permis nici altora să o facă.

În acelaşi context, Vadim Brînzan a îndemnat cetăţenii Moldovei să se gândească bine şi să nu mai acorde încredere unor caractere politice obosite şi expirate care de ani de zile, începând cu perioada comunistă şi până în perioada actuală de guvernare a aşa-zişilor euro-integratori, democraţi şi liberali au făcut promisiuni dulci de la ecranele televizoarelor dar în acelaşi timp participau în mod direct sau indirect, la crearea tuturor schemelor de fraudare a averii statului, care au dus şi la furtul miliardului.

”Oameni care în viaţa lor nici studii bune nu au prea făcut şi nici de lucrat nu au prea lucrat. Doriţi ca un astfel de om să vă conducă în următorii patru ani? Nu vă temeţi că peste patru ani, la următoarele alegeri nu va mai avea cine veni, poate doar morţii din listele electorale publicate de Comisia Electorală Centrală?”

Vadim Brînzan a lansat un apel şi către diaspora din care şi el face parte menţionând că ”de peste ocean lucrurile se văd mult mai bine, din alt unghi de vedere şi nu cred că trebuie să vă spun cine sunt lupii ascunşi sub piele de miel şi cine este om cinstit şi onest, este clar de la sine, că este Maia Sandu”.

Cei indecişi au fost rugaţi să conştientizeze că economia Moldovei se mai menţine cumva la suprafaţă numai şi numai datorită banilor pe care diaspora îi trimite acasă, remitenţelor, dar care şi aceia sunt parţial furaţi.

”Lucraţi foarte mult, plătiţi impozite, trimiteţi bani acasă şi banii aceştia fac ca economia noastră să mai existe, ţara noastră încă să mai existe. De fiecare dată când trimiteţi un dolar, un euro, o rublă acasă, o parte din aceşti bani sunt imediat sechestraţi, furaţi de către actualii guvernanţi, de către sistemul oligarhic.”

Şi cum se fură aceşti bani? Când rudele voastre vă telefonează, cineva deja are un bănuţ, un cent, un euro-cent, o copeică din aceste sume plătite pentru telefon. Atunci când plătesc pentru energia electrică cineva din oligarhii noştri, din politicienii noştri se îmbogăţesc din cauza schemelor de fraudare a fluxurilor financiare legate de energia electrică. Când mergeţi şi faceţi cumpărături la magazin cineva iarăşi se îmbogăţeşte pe seama voastră datorită schemelor monopoliste create în sistemul comerţului.

Vadim Brînzan a notat că în momentul de faţă este importantă mobilizarea, pentru a vota candidatul unic al opoziţiei, Maia Sandu căci ajungând preşedinte ea va începe procesul de demontare a sistemului corupt.

”Sunt sigur că Maia Sandu va face prima crăpătură în acest zid monolitic al acestui sistem corupt şi antinaţional care ne sufocă pe toţi. Va fi primul pas care va aduce Moldova pe calea normalităţii.”

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe