Valentin Jucan: "Ceea ce face acum Antena3 se numeşte dezinformare şi şantaj public"

Valentin Jucan cataloghează lamentările angajaţilor Antenei 3, care s-au pretins prigoniţi de ANAF drept dezinformare şi şantaj public şi anunţă că va sesiza CNA.
Valentin Jucan
Valentin Jucan (Epoch Times România)

Valentin Jucan, membru al Consiliului Naţional al Audiovizualului, acuză Antena 3 de dezinformare şi şantaj, pentru modul în care a manipulat opinia publică în legătură cu evacuarea din clădirea unde funcţionează.

Reamintim că ANAF a somat luni Antena 3 şi Antena 1 să evacueze sediul din şoseaua Bucureşti - Ploieşti în termen de cinci zile lucrătoare. Deşi ştiau din august 2014 că vor trebui să părăsească clădirea, reprezentanţii postului au apărut luni pe post, în direct, acuzând că se îngrădeşte libertatea de exprimare şi "scoaterea Antenei 3 de pe piaţă." ANAF cere însă eliberarea clădirii, nu sistarea activităţii postului TV, care poate emite, neîngrădit, din orice altă clădire.

"Ceea ce face acum Antena3 se numeşte DEZINFORMARE şi ŞANTAJ PUBLIC.
De ce? Fiindcă Antena3 ştia din august 2014, data hotărârii judecătoreşti rămase definitive, faptul că trebuie să îşi găsească alt sediu.
Au sperat că vor fi ţinuţi în braţe.
Iată comunicatul ANAF de astăzi:
"Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Bucureşti, în calitate de organ de valorificare împuternicit conform prevederilor OG nr. 14/2007, ca reprezentant al statului român-proprietar al imobilelor ce au fost confiscate şi trecute în proprietatea privată a statului, libere de orice sarcini, în baza unei sentinţe judecătoreşti, a notificat astăzi, 15.02.2016, în scopul evacuării, persoanele juridice care ocupau imobilele anterior menţionate".

Notificarea de evacuare s-a realizat în vederea punerii în executare a sentinţei penale nr. 701/26.09.2013, rămasă definitivă prin decizia penală nr. 888/A/08.08.2014, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti, Secţia a II-a Penală.

Termenul pe care îl au la dispoziţie persoanele notificate este de 5 zile lucrătoare de la data notificării, aşa cum este reglementat la art. 1039 din legea nr. 134/2010 privind Codul de procedură civilă, cu modificările ulterioare, se menţionează în comunicat.", scrie Jucan, pe contul său de socializare.

De asemenea, Jucan mai precizează că va sesiza plenul CNA în legătură cu programul difuzat luni de Atena 3.

Reamintim că în august 2014 fondatorul Antenelor, Dan Voiculescu a fost condamnat la 10 ani de închisoare în dosarul privatizării frauduloase ICA. La momentul respectiv, instanţa a dispus şi confiscare sediului Antenei 3, clădirii-turn din Băneasa şi a mai multor terenuri, în vederea recuperării prejudiciului de 60 de milioane de euro din acest dosar.

De atunci, cei de la ANAF nu au fost în stare să recupereze decât 1 la sută din prejudiciul de 60 de milioane de euro provocat de mogulul Antenelor. În tot acest timp, Voiculescu şi televiziunile sale au deschis o sumedenie de procese în instanţele civile prin care au încercat să blocheze procesul de recuperare.

Şi acestea nu au fost singurele impedimente. Se pare că au existat şi probleme cu iz penal. Acum puţin timp, procurorii DNA s-au autosesizat în legătură cu neexecutarea sentinţei de recuperare a uriaşului prejudiciu din dosarul ICA.

Decizia ANAF de a da un ultimatum de 5 zile celor de la Antene vine la scurt timp după ce şeful ANAF Gelu Diaconu a fost demis, ca urmare a scandalului de corupţie în care este implicat.