Vanghelie dixit: "Ponta are obligaţia să candideze şi să câştige alegerile"

Marian Vanghelie, PSD, primar sectorul 5
Marian Vanghelie, PSD, primar sectorul 5 (Epoch Times România)

Marian Vanghelie, primarul sectorului 5, supranumit cândva de presă "primarul care este", crede că Victor Ponta este obligat să candideze la alegerile prezidenţiale. Invitat la "Jocuri de Putere" emisiunea lui Rareş Bogdan de pe Realitatea TV, primarul care se lăuda cândva că nu îi este frică nici de Năstase, nici de Băsescu şi se bate "cu amândoi odată" a vorbit despre potenţialii prezidenţiabili PSD.

Din punctul de vedere al lui Vanghelie, ce contează pentru PSD este câştigarea alegerilor, cu un candidat din interior:

"Cu candidat din afară, nu merge. (...) Îl respect pe Tăriceanu, dar e foarte complicat să spui PSD-ului să îl votăm pe Tăriceanu." a declarat Vanghelie, arătând că nici Oprescu nu ar fi un candidat prea nimerit:

"Ştiţi ce cred că a neglijat Sorin Oprescu? S-a dus cu glumele în derizoriu toată viaţa. Când azi se discută de el, se discută ca de un băiat simpatic, dar nu e în filmul acesta."

Cât despre PSD, "formula numărul 1, 2 şi 3 este Victor Ponta să candideze", a afirmat Vanghelie.

"Trebuie să luăm în considerare că Ponta e preşedintele partidului, premier şi are curaj să se bată. Are obligaţia să candideze, ca preşedinte al partidului" a mai declarat primarul. Totodată, PSD-ul s-ar putea "uita şi la Geoană", interesul partidului fiind să câştige alegerile:

"Geoană a fost un competitor serios, a luat 5 milioane de voturi. Este un intelectual care are relaţii pe zona internaţională. E respectat în Europa, în Statele Unite. PSD-ul se poate uita cu atenţie la Geoană. Cred că Ponta se va uita şi la Geoană. Ne interesează să câştigăm alegerile. Ponta cred că are obligaţia să candideze şi să câştige alegerile", a declarat Marian Vanghelie, la Realitatea TV.

În perspectiva unei Românii cu un preşedinte PSD, Vanghelie nu exclude posibilitatea ca liberalul Klaus Johannis să fie premier. Şi George Maior, şeful SRI ar fi o posibilitate, "dar cu un guvern de uniune naţională", a reiterat Vanghelie o idee dragă lui.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Opinii