A început “Războiul primarilor de sector” cu Sorin Oprescu. Aceştia susţin că edilul-şef al Capitalei se comportă ca un “ţar”

Sorin Oprescu
Sorin Oprescu (Epoch Times România)
Ana Petrescu
08.04.2013

Primarii de sector s-au declarat nemulţumiţi de comportamentul de "ţar" al lui Sorin Oprescu. Astfel, aceştia i-au declarat război edilului-şef al Capitalei, anunţă B365.ro. După ce edilii de sector au discutat o lună cum să-l izoleze pe primarul general, aceştia au anunţat că a început "Războiul primarilor de sector" şi au înfiinţat Asociaţia Primarilor de Sector.

Chiar dacă USL va continua să-l susţină pe Sorin Oprescu, cei cinci edili de sector ai Asociaţiei, Robert Negoiţă, Cristian Popescu Piedone, Marian Vanghelie, Rareş Mănescu şi Andrei Chiliman au precizat că s-au săturat ca ei să fie "în junglă", iar Oprescu "în turn" şi solicită să fie consultaţi şi ascultaţi de edilul-şef.

Prin urmare, edilii USL împreună cu primarul Sectorului 2, Neculai Onţanu, au anunţat că prin înfiinţarea organizaţiei Primarilor de Sector vor încerca o dezvoltare unitară a Capitalei.

Edilii sectoarelor susţin că s-au săturat de declaraţiile fantasmagorice ale primarului general, că acesta blochează banii europeni şi că nu sunt de acord cu privatizarea Regiei Autonome de Distribuţie a Energiei Termice (RADET).

De exemplu, primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, l-a rugat public pe Oprescu să iniţieze un dialog cu primarii de sector, reclamând faptul că edilul-şef „vorbeşte numai despre autostrăzi suspendate, dar nu termină bulevardele Liviu Rebreanu şi Nicolae Grigorescu".

Pe de altă parte, edilul Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, a explicat că ar vrea să discute mai des cu primarul general.

Deşi Marian Vanghelie, primarul Sectorului 5, a fost ultimul care a ajuns la întâlnirea de duminică în care edilii au anunţat crearea Asociaţiei, cum a ajuns, a afirmat că nu este de acord cu privatizarea RADET.

"Oprescu trebuie să ne considere parteneri egali de dialog. Nu sunt mulţumit de cum merg treburile la RATB şi nici în ceea ce priveşte privatizarea RADET", a explicat Vanghelie.

Primarii de sector nemulţumiţi încearcă să-l izoleze pe Sorin Oprescu, fiindcă vrea să le ia din prerogative, dar şi din bani.

"Se discută aprobarea unui buget consolidat al Capitalei, adică edilul-şef va fi cel care va stabili ce investiţii şi ce bugete vor fi în fiecare sector. Acesta este motivul principal pentru care edilii sunt supăraţi", au explicat surse municipale pentru cotidianul "Evenimentul Zilei".

Dacă liderii politici vor ajunge la o înţelegere, atunci Bucureştiul va fi blocat, în condiţiile în care aleşii generali ridică mâna politic atunci când votează o investiţie.

Ce afirmă primarii de sector despre Sorin Oprescu

Andrei Chiliman (Sectorul 1): "Dorinţa noastră este de a facilita comunicarea între primăriile de sector şi Primăria Capitalei".

Neculai Onţanu (Sectorul 2): "Oficial, am transmis o serie de sesizări către Sorin Oprescu, pentru a putea demara un proiect cu finanţare europeană în zona Petricani şi nu am fost sprijinit. Acolo, străzile arată rău şi oamenii nu ştiu că nu depinde de mine, ci de primarul general".

Robert Negoiţă (Sectorul 3): "În multe cazuri, administraţiile de sector nu au atribuţii şi trebuie să acţioneze împreună cu Primăria Capitalei. Bucureştiul trebuie să se dezvolte unitar şi să limităm discrepanţele dintre sectoare".

Cristian Popescu Piedone (Sectorul 4): "Stă închis în turnul său de la Primăria Capitalei, dar vreau să vă spun că noi suntem paratrăznetul, în capul nostru se sparg toate problemele cetăţenilor. Nu am o problemă cu ţarul Bucureştiului, dar vreau să ştiu ce să le răspund cetăţenilor când mă întreabă despre iluminat sau câinii de pe stradă".

Marian Vanghelie (Sectorul 5): "Cerem public primarului general să considere toţi primarii de sector parteneri egali de dialog".

Rareş Mănescu (Sectorul 6): "Nu trebuie să uităm că în perioada actuală avem un Guvern care ne susţine şi asociaţia trebuie să atragă cât mai mulţi bani europeni''.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor