Viaţa de lux a moştenitorului imperiului Hermes

La sfârşitul lunii trecute, telefoanele mobile ale marilor personalităţi ale caselor de modă internaţionale de lux, au început să primească un mesaj trist şi neaşteptat: moartea subită a omului de afaceri Hubert Guerrand-Hermes. Moştenitorul imperiului Hermes a murit în casa lui din Paris.
Hubert Guerrand-Hermes, mare creator de modă
Hubert Guerrand-Hermes, mare creator de modă (Wikipedia.com)

Hubert Guerrand-Hermes făcea parte dintr-una dintre cele mai importante familii din industria internaţională de lux, reprezentând un simbol al muncii şi al discreţiei. În 1837, la Paris, Thiery Hermes înfiinţează firma care-i poartă numele. Începe să elaboreze şei de piele, după care este atras de lumea modei, unde ajunge să ocupe un loc de frunte. Piesele sale din piele, ceasurile, eşarfele de mătase etc. sunt un simbol de distincţie şi rafinament.

Hubert Guerrand, fiul lui Jean Guerrand şi Aline Hermes, a studiat comerţul şi publicitatea la Şcoala Superioară de Comerţ din Paris şi apoi a făcut parte din grupul de manageri ce gestiona firmele familiei. Se căsătoreşte cu Rosalina Alvares Pereira, fiica cea mare a ducelui de Cadaval, una dintre cele mai bune familii portugheze, cu care a avut o singură fiică, Olympia. Mulţi dintre amicii săi au povestit că era un personaj carismatic, dar care ţinea la o anumită disciplină.

Îndrăgostit de Spania

Juan Carlos Fierro, om de afaceri spaniol, preşedinte al World Heritage Found (WHF) în Spania - Hubert a avut această funcţie timp de mai mulţi ani în Franţa -, mărturiseşte că prietenul său era îndrăgostit de Spania şi Portugalia. "Cei doi au aparţinut WHF, cea mai mare asociaţie privată non-profit pentru restaurarea monumentelor artistice. Cu ajutorul fondurilor lor, s-au reabilitat peste 500 monumente la nivel mondial. Hubert a făcut parte şi din Consiliul din Paris şi eu am condus delegaţia din Spania", îşi aminteşte Joao Flores om de afaceri portughez şi un bun prieten.

Flores a mărturisit: "El m-a invitat de mai multe ori la cină în locuinţa sa din Paris, pe Rive Gauche, în apropierea Ambasadei Germaniei. Era într-una dintre acele străzi pariziene paralele cu râul Sena, unde întâlneşti cartiere liniştite, case impunătoare, de mari dimensiuni. A lui era una dintre acele case cu o grădină fermecătoare. Colecţiona artă modernă şi porţelan, şi colecta în mod special multe dintre obiectele care au fost vândute la licitaţie şi care au aparţinut familiei sale politice, a Ducilor de Cadaval. "

Joao Flores s-a întâlnit cu Hubert Guerrand-Hermes cu ocazia unor vânători organizate pe teritoriul spaniol. "A fost un vânător dibaci din Franţa, având întotdeauna sentimentul de onoare şi mult umor. Îmi amintesc că la vânătorile de potârnichi din Oropesa (Toledo), venea în compania lui Francisco Del, pe atunci preşedintele L'Oreal. Spun aceasta pentru că, din respect, a fost plasat între doi spanioli notabili şi într-adevăr el vedea potârnichile, dar nu a fost capabil să tragă pentru că întotdeauna unii dintre vecinii săi erau cu un pas înainte, fiind în mod clar mai obişnuiţi să tragă în potârnichi decât el."

Bunul său prieten, omul de afaceri portughez Joao Flores, ne povesteşte ultima întrevedere cu Hubert Guerrand-Hermes. Flores l-a invitat la aniversarea celor 80 de ani în iunie anul trecut, în locuinţa lui din Cascais. Despre Hubert se spune faptul că a fost un bun vânător, schior şi jucător de tenist, având un mare simţ al umorului. "În octombrie anul trecut şi-a sărbătorit ziua de naştere, cei 70 de ani, şi împreună cu fratele său geamăn, Xavier Guerrand-Hermes, au decis să dea o petrecere mare pe o barca pe Sena, din moment ce amândoi au împlinit 140 de ani."

"A iubit mult viaţa, continuă Flores- era un iubitor de muzică care nu pierdea niciun festival din Salzburg sau Bayreuth; era colecţionar de artă contemporană şi membru al celor două cluburi foarte sofisticate din lume: Brooks şi Shikar din Londra. De asemenea, a primit distincţia Commendation de Enrique Navigator şi Legiunea de Onoare a Franţei".

Prieten devotat

Între timp, Patricia della Giovampaola d'Arenberg, Prinţesa d'Arenberg, scrie cu mare tristeţe că Hubert a fost unul dintre cei mai buni prieteni. Împreună au făcut mai multe călătorii, iar în luna martie a anului trecut Humber Hermes a rămas în casa ei din Buenos Aires, timp de două săptămâni, cu soţia şi fiica. "Simt o mare tristeţe, pentru că a fost o persoană specială."

Poşetă Birkin, creaţie a Casei de modă Hermes
Poşetă Birkin, creaţie a Casei de modă Hermes (Wikipedia)

Casa de modă Hermes este bine cunoscută pentru genţile sale Birkin ce pot ajunge până la 10.000 $. Chiar şi pe timp de criză casa şi-a permis să angajeje 400 de lucrători la atelierele de marochinărie pentru genţile de lux, conform ziarului britanic The Guardian. Casa s-a specializat în diverse produse de piele, accesorii de lifestyle, parfumuri şi bunuri de lux. Logo-ul Hermes datează din anii 50 şi reprezintă o trăsură cu cai. Succesul companiei derivă dintr-un riguros control în ceea ce priveşte proiectarea şi designul produselor sale.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură