Viaţa în puşcărie: telefoane de ultimă generaţie, mâncare, băutură fină, etnobotanice, haine şi încălţăminte de lux

.
. (Photos.com)

Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava a organizat o descindere la Penitenciarul Botoşani, suspiciunile oamenilor legii vizându un deţinut suspectat că ar controla de după gratii o reţea de trafic cu tutun.

Conform publicaţiei locale Botoşăneanul, procurorii au efectuat o percheziţie în celula acestuia, unde n-au găsit totuşi ţigări, dar au ridicat de la magazia unităţii mai multe bunuri pe care respectivul le avea asupra sa în momentul încarcerării şi care constau tocmai în câteva pachete de tutun.

„La noi la unitate într-adevăr a avut loc o activitate în sensul că s-a desfăşurat o percheziţie la o cameră de deţinere a unei persoane private de libertate. Prin ea s-a urmărit efectuarea controlului atât asupra camerei, a bagajelor şi a bunurilor personale pe care acesta le deţinea”, a declarat Anna Maria Anghel, purtător de cuvânt al Penitenciarului Botoşani.

În urma verificărilor, nu s-au găsit obiecte interzise într-o unitate de detenţie. Persoana cercetată a fost, totuşi ridicată pentru cercetări, dar spre sfârşitul zilei a fost readusă în cameră. Ar fi vorba de Constantin Lungu, un sucevean condamnat la 25 de ani de închisoare pentru un jaf a cărui victimă a decedat în spital, după 17 zile de agonie.

În luna mai, deţinutul a fost ridicat direct din Penitenciarul Botoşani de procurorii DIICOT Suceava, după ce oamenii legii au aflat că Lungu conducea din puşcărie o grupare de contrabandă cu ţigări, câştigând sume fabuloase.

La percheziţia făcută la locuinţa soţiei sale, Alina Daniela Lungu, anchetatorii au găsit ascunşi în galeria unei draperii 27.570 de euro, bani proveniţi din activităţile ilicite, iar în apartamentul tatălui deţinutului, 32 de colete cu ţigări de contrabandă, precum şi 17 hamuri din material textil folosite de cărăuşi la transport.

După gratii nu ducea lipsă de telefoane de ultimă generaţie, mâncare bună, băutură fină, etnobotanice, haine şi încălţăminte.

Interesant este, scrie tot Botoşăneanul, că aproape în acelaşi timp, pe numele unui angajat al Penitenciarului Botoşani a fost remisă ordonanţă de reţinere de către DIICOT Suceava.

O.P., funcţionar public cu statut special, este suspectat de luare de mită şi introducere de bunuri şi obiecte interzise în penitenciar. Reţinerea a avut loc în urma unei descinderi a procurorilor de la crimă organizată la Penitenciarul Botoşani. În cadrul acesteia s-au găsit telefoane mobile cu cartele SIM, substanţe posibil din categoria etnobotanicelor şi alcool.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne