Vicepreşedintele PDL Bistriţa-Năsăud, Monica Săsărman, bătută în stradă când făcea campanie electorală

. (BOGDAN FLORESCU / The Epoch Times)
Loredana Diacu
09.11.2014

Vicepreşedinte PDL Bistriţa-Năsăud, Monica Săsărman a fost bătută, sâmbătă după-amiaza, în timp ce făcea campanie electorală în comuna Prundu Bârgăului, informează Adevărul.

Femeia, consilier judeţean ACL, purta o vestă cu insemnele formaţiunii politice şi era împreună cu un tânăr din organizaţia PNL pe una dintre străzile din Prundu Bârgăului când a fost atacată de un bărbat care a început să o lovească cu pumnii în cap. În urma loviturilor primite, femeia a ajuns la spital, în stare de şoc.

Tânărul care era alături de ea a relatat că în momentul în care Monica Săsărman a încercat să împartă materialele promoţionale, un bărbat s-a dat jos dintr-o maşină şi a început s-o agreseze.

"Eu eram la o distanţă de aproximativ 50 de metri de ea, iar când m-am îndreptat spre ei, acel tip s-a urcat în maşină şi a plecat. Am auzit din spatele meu strigăte şi m-am întors. O ultimă frază a dânsului am auzit-o, spunea ceva de genu: duceţi-vă acasă! După ce a fost lovită a căzut jos, era jos, plângea, era în stare de şoc, nu puteam să comunic cu dânsa”, susţine Daniel Neag, tânărul care era în echipă cu Monica Săsărman şi care a şi chemat poliţia.

Medicii de la Unitatea de Primiri Urgenţă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa au constatat că femeia a fost victima unei agresiuni, suferind „traumatism cranio-facial minor” fără leziuni osoase. Cazul nu a necesitat internare în spital.

Bărbatul care a agresat-o pe reprezentanta ACL a fost identificat de către poliţişti şi este audiat. Monica Săsărman a depus o plângere împotriva celui care a agresat-o.

"Monica Săsărman a fost un străjer pe data de 2 noiembrie în Prundu Bârgăului pentru ca aceste alegeri să se desfăşoare corect. I-a încurcat pe unii pentru că nu i-a lăsat să facă nereguli şi asta i-a iritat pe aceşti oameni, care acum s-au răzbunat. Ceea ce s-a întâmplat astăzi a fost un act de răzbunare”, a precizat unul dintre liderii ACL, Stelian Dolha.

La scurt timp după ce liderul ACL a făcut aceste acuzaţii, PSD a remis un comunicat de presă în care s-au discociat de actul de violenţă, "delimitându-se de aceste practici."

Adevărul.ro mai relatează că, în urmă cu o săptămână, în turul I al alegerilor prezidenţiale 2014, Monica Săsărman a făcut plângere împotriva primarului comunei Prundul Bârgăului, Doru Crişan, iar liderii ACL afirmă că aceasta a fost o răzbunare, mai ales că incidentul s-a produs pe raza respectivei localităţi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor