Victor Ponta: "Liviu Dragnea este liderul nostru şi noi îl urmăm"

Victor Ponta
Victor Ponta (Epoch Times România)
Loredana Diacu
23.07.2015

Comentând alegerea lui Liviu Dragnea ca şef interimar al PSD, premierul Ponta a anunţat miercuri seara, într-o intervenţie telefonică la B1 TV, că nu consideră o înfrângere faptul că reprezentanţii partidului l-au ales pe Dragnea şi nu pe Rovana Plumb, pe care o susţinea el şi a opinat că acesta va câştiga preşedinţia partidului la Congresul programat în noiembrie.

Nu în ultimul rând, premierul i-a profeţit lui Dragnea zile grele în fruntea partidului: "Sigur, că de mâine, aceiaşi care astăzi îl îndemnau să candideze, o să-l facă praf, dar Liviu e mare, a văzut politică şi ştie la ce să se aştepte, iar noi îl vom ajuta să reziste", a declarat Ponta.

Cât despre o eventuală candidatură a sa la scrutinul intern în urma căruia se va alege noul preşedinte al partidului, premierul a negat.

Întrebat dacă nu i se pare ciudat că el a demisionat pentru că era urmărit penal iar acum PSD-ul şi-a ales conducător pe cineva condamnat penal, Ponta a declarat că el nu a demisionat pentru că este urmărit penal:

"Eu nu am demisionat pentru că a început urmărirea penală, că nu sunt urmărit pentru fapte de corupţie. Eu am demisionat din 3 motive. în primul rând pentru că devenisem ţinta deja iraţională a tuturor şi ofiţerilor şi PNL-istiştilor că deja nu prea mai e diferenţă între ei, tot cam ai aia sunt şi ca la un moment dat, tot acest atac dement de dimineaţa până seara - orice se întâmpla era de vina Ponta, şi că ningea şi ploua - afecta şi partidul."

Ponta a mai susţinut că al doilea motiv pentru care s-a retras de la şefia PSD este că rezultatele guvernării sunt foarte bune (?!) şi vrea să-şi termine un mandat de cinci ani "cu creştere economică, investiţii".

Al treilea motiv al demisiei ar fi fost faptul că "nu mai aveam timpul şi energia" pentru a lua parte la şedinţele de partid, mers în teritoriu etc., a adăugat premierul.

"Liviu are această energie, are şi timpul necesar. Îi poate mobiliza foarte bine pentru alegerile locale", a declarat Ponta, adăugând că el crede că dacă Dragnea va candida la Congres la şefia partidului, va şi câştiga.

Cât despre întrebarea ce se va întâmpla dacă Dragnea, titular al unei condamnări de 1 an la închisoare cu suspendare în dosarul Referendumului, va fi condamnat la finele apelului în dosar, apel ce este de aşteptat să se finalizeze în decembrie, după Congres, Ponta a răspuns: "marele avantaj de a nu mai fi preşedintele PSD este că nu trebuie să va mai răspund la toate aceste întrebări."

"PSD are dreptul să-şi aleagă pe cine vrea. Liviu Dragnea este liderul nostru şi noi îl urmăm", a mai adăugat Ponta, întrebat, din nou, dacă nu i se pare ciudat că PSD are în frunte un personaj condamnat penal.

În ceea ce priveşte raporturile sale cu PSD, Ponta a declarat că el este prim-ministru şi va rămâne prim-ministru până când coaliţia îl susţine. "La o oră după ce au o soluţie mai bună, le mulţumesc, ne aplaudăm, rămânem prieteni şi mergem mai departe.", a declarat premierul.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor