Victor Ponta: Nimeni nu-şi face iluzii că acordul de la Minsk va rezolva toate problemele din regiune

Premierul Victor Ponta
Premierul Victor Ponta (Epoch Times România)
Andrei Pricopie
13.02.2015

Premierul Victor Ponta a declarat, după discuţii cu şeful Pentagonului şi directorul CIA, că Statele Unite îşi pun baza în ţara noastră, care este cel mai de încredere partener din regiune, adăugând, totodată, că nimeni nu îşi face iluzii după semnarea acordului de la Minsk vor rezolva toate problemele din regiune, informează Mediafax.

Victor Ponta a fost întrebat dacă există îngrijorări în prezent că evoluţia din regiune ar putea degenera chiar şi după semnarea acordului de la Minsk, potrivit căruia ostilităţile din Ucraina vor înceta începând cu 15 februarie. Replica premierul a fost următoarea:

"Categoric da şi cred că nimeni nu-şi face iluzii - nici în România, nici la Washington - că ce s-a semnat astăzi este 100% că s-au rezolvat toate problemele în regiune. Să dea Dumnezeu să fie aşa, dar acorduri s-au mai văzut destule şi, după aceea, în realitate lucrurile nu au stat aşa", a declarat Victor Ponta, la Antena 3.

Şeful Executivului susţine că Statele Unite ale Americii se bazează pe România şi consideră ţara noastră drept cel mai de încredere partener din regiune.

Mai mult, premierul Victor Ponta a subliniat că, în ţara noastră, nu a început un proces de încorporare a bărbaţilor în armată, aşa cum au apărut unele informaţii. Acest lucru nu a fost discutat în Consiliul Suprem de Apărare a Ţării, însă este vorba despre "legile în vigoare care privesc pregătirea populaţiei civile pentru orice fel de situaţii de urgenţă".

Deşi NATO şi Statelor Unite au salutat Acordul de la Minsk, acestea şi-au exprimat totuşi scepticismul privind aplicarea prevederilor documentului, iar Pentagonul a anunţat că va trimite 600 de militari în Ucraina, în martie, pentru antrenarea trupelor ucrainene implicate în conflictul cu separatiştii pro-ruşi.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor