Victor Ponta s-a întâlnit cu Chuck Hagel la Pentagon

Andrei Pricopie
12.02.2015

alte articole

Victor Ponta şi Chuck Hagel (facebook.com)
Andrei Pricopie
12.02.2015

Premierul Victor Ponta şi secretarul american al Apărării, Chuck Hagel, au avut, miercuri, la Pentagon, o întrevedere în cadrul căreia au discutat despre NATO şi operaţiunile coaliţiei, reiese dintr-un comunicat al Departamentului Apărării Statelor Unite.

Secretarul de presă al Pentagonului, contraamiralul John Kirby, a precizat că Chuck Hagel i-a mulţumit premierului Ponta pentru angajamentul Guvernului României de a suplimenta trupele româneşti în misiunea din Afganistan şi pentru susţinerea fermă manifestată de România faţă de alte activităţi ale coaliţiei şi ale NATO.

John Kirby a mai notat că Hagel şi Ponta s-au mai întâlnit în luna iunie, când secretarul american al Apărării a efectuat o vizită la Constanţa pentru a le mulţumi militarilor americani şi ai coaliţiei staţionaţi la baza aeriană de la Mihail Kogălniceanu.

"În remarcile sale de final, premierul Ponta i-a mulţumit secretarului Hagel pentru atenţia pe care a acordat-o problemelor de securitate din zona Mării Negre şi pentru rolul pe care l-a jucat la conducerea Departamentului american al Apărării într-o perioadă tensionată pentru aliaţii NATO", a mai precizat John Kirby.

În şedinţa de Guvern de marţi, premierul Victor Ponta anunţa că va desfăşura o vizită în SUA, prilej cu care va avea o întâlnire cu secretarul de stat al Comerţului şi cu reprezentanţi ai mediului de afaceri american. Potrivit Mediafax, vizita premierului Ponta durează până duminică.

Dacă v-a plăcut acest articol, va invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pepagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor