Papahagi: Dezvăluirile Elenei Udrea, singurul lucru util din cariera ei de politician mafiot

Adrian Papahagi
Adrian Papahagi (Epoch Times România)

Faptul că Elena Udrea, încolţită de procurorii DNA în dosarul Gala Bute şi Microsoft, a început seria dezvăluirilor incendiare care reflectă tot acest tip mizerabil de a face politică, este "singurul lucru util pe care-l va fi făcut în cariera ei de politician mafiot", este de părere Adrian Papahagi, unul din fondatorii PMP.

"În fond, ce noutăţi ne-a spus Elena Udrea în lungul ei autodenunţ? Că politicienii români sunt corupţi. Că marile averi s-au făcut prin corupţie şi furt din banul public, cu protecţie din servicii. Că şefii serviciilor secrete fac politică. Că există legături subterane între servicii, politică, afaceri şi presă.

Că există grupări transpartinice, care pe faţă se înjură – ca Ponta şi Udrea –, iar în taină fac înţelegeri şi afaceri. Că mulţi jurnalişti sunt plătiţi de politicieni. Că o mare parte din aşa-zişii analişti politici fără meserii identificabile, care apar în fiecare seară la TV, sunt un fel de şantajişti şi tonomate plătite de politicieni. Ştiam sau bănuiam toate acestea", a precizat Adrian Papahagi.

În viziunea acestuia, important nu e ce ne spune, ci faptul că ne spune Elena Udrea, care a fost în miezul mafiei, în vârful puterii, în subteranele serviciilor, în atenţia continuă a presei, la împărţirea banilor.

Este evident, continuă Papahagi, că fosta şefă PMP vrea să-i tragă în jos şi pe cei cu care a fost în cârdăşie, pe care i-a plătit şi azi o înjură, care au întors armele, care i-au promis protecţie şi azi se fac că plouă – cu toate acestea, cele spuse de Udrea au o mare doză de sordidă credibilitate.

"N-am nicio simpatie pentru Elena Udrea: m-am opus ei mereu, mi-a stricat un an din viaţă, a distrus un proiect la care am lucrat ca un fraier. Deşi n-o suport, ascult cu atenţie ce spune în aceste zile. Cred că nu minte atunci când vorbeşte cu disperată nonşalanţă despre genţi cu sute de mii de euro, înţelegeri obscure, grupuri informale, (dezin)formatori de opinie cu soldă, etc", a afirmat acesta.

Acum, a venit decontul pentru toate porcăriile pe care le-a făcut, a adăugat Adrian Papahagi, exprimându-şi speranţa că va veni "decontul pentru tot acest tip mizerabil de a face politică."

"E deci bine că Udrea vorbeşte. E singurul lucru util pe care-l va fi făcut în cariera ei de politician mafiot. Ne va ajuta să scăpăm mai repede de mizeria în care trăim şi de care ne-am săturat", a subliniat acesta.

Acestea fiind spuse, Adrian Papahagi face apel la discernământ subliniind că trebuie să înţelegem că există o parte curată a serviciilor şi a justiţiei, care au făcut posibil acest moment "mani pulite", şi una coruptă. De asemenea, trebuie separaţi puţinii politicieni care au fost de partea binelui în aceşti ani, de cei mânjiţi şi trebuie ascultate vocile oneste din presă şi societatea civilă, şi scoase din priză "tonomatele".

"Trebuie separat cu bisturiul ce e sănătos în societatea noastră de ce e cancerizat. Inclusiv la nivelul poporului, trebuie ca partea sănătoasă, care a făcut posibil momentul din 16 noiembrie să-şi impună voinţa celor care timp de 25 de ani au aplaudat minerii, au votat mafia, şi-au vândut votul şi conştiinţa", a concluzionat Adrian Papahagi.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.