Adrian Papahagi, despre Klaus Iohannis şi pactul cu diavolul

Adrian Papahagi
Adrian Papahagi (Epoch Times România)

Adrian Papahagi, unul dintre fondatorii PMP care ulterior a părăsit formaţiunea nemulţumit de direcţia în care o luase partidul, îşi exprimă speranţa că noul preşedinte al României, Klaus Iohannis, nu are înclinaţii faustice şi va fi capabil să reziste tentaţiilor venite din partea diavolului.

"Politica e în toate. Într-un examen despre "Doctor Faustus" de Marlowe, o studentă îmi scrie despre Dr Johannis Faustus. Sper că dl. Preşedinte n-are înclinaţii faustice. Important e să reziste ispitelor diavolului, care deghizat sub zeci de măşti îi va şopti adesea la ureche în anii care vin, promiţându-i informaţii, avuţii, putere ocultă. Iar dacă a semnat deja pactul cu diavolul, să-i citească pe Marlowe şi Goethe: pactul poate fi oricând anulat", scrie Adrian Papahagi, profesor de meserie.

"Adevărata putere vine de la Dumnezeu, dintr-un suflet curat, din idei corecte şi de la oamenii simpli pentru care eşti dator să te sacrifici. Restul conduce doar la dezastru, după cum se vede", a evidenţiat acesta.

Adrian Papahagi speră că preşdintele Klaus Iohannis nu a semnat acest pact cu diavolul, deşi "uneori te întrebi dacă poţi ajunge acolo sus fără să fi făcut pactul cu diavolul".

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.