Victor Ponta se va retrage. La Cotroceni, dacă-l sprijină baronii locali

Liviu Dragnea, viceprim-ministru
Liviu Dragnea, viceprim-ministru (Epoch Times România)

Premierul Ponta nu se retrage din politică, ci din disputa politică, şi s-ar putea retrage nu în sânul familiei, ci la Cotroceni, a pus capăt sâmbătă, vicepremierul Liviu Dragnea valului de speculaţii apărute în presă pe tema retragerii lui Ponta din lumea politichiei româneşti.

Prezent la întâlnirea de la Poiana Braşov a conducerii PSD cu coordonatorii de campanie şi lideri din teritoriu (cunoscuţi în presă îndeobşte sub denumirea de baroni locali), Dragnea a abordat subiectul mesajului postat vineri de Victor Ponta pe Facebook, prin care premierul anunţa că, după alegerile europarlamentare, va lăsa locul său unora mai tineri şi mai puţin marcaţi de oribilul regim (băsist n.r.) din ultimii ani.

"Eu am citit altfel acel mesaj. Eu am citit că se retrage din disputa politică şi poate se retrage la Cotroceni", a declarat vicepremierul.

Reamintim că vineri, când presa vuia la vestea arestării mafiei politice din Mehedinţi, premierul denunţa pe Facebook "abuzurile, persecuţiile politice, calomniile, nedreptăţile, trădările şi dezamăgirile" ce au marcat acest an în care baronii PSD au fost "seceraţi" de DNA. "Miza este enormă", a reaminint premierul, şi anume: "o ţară (..) cu oameni mai liniştiţi şi mai demni, guvernaţi de valori şi obiective comune, nu de frică de mascaţi şi de linşajul public din partea unor jurnalişti fascisto-comunistoizi!"

În încheierea mesajului său, premierul anunţa că "în noiembrie, după ce câştigăm această ultimă şi vitală bătălie (prezidenţialele n.r.), mă voi putea declara mulţumit de ce am realizat! Şi atunci îmi doresc să las locul în politică altora, mai tineri şi mai puţin marcaţi de regimul oribil al ultimilor ani. Iar eu îmi propun să recuperez cât voi putea de mult din timpul pe care în ultimii 13 ani NU l-am dat familiei şi celorlalte părţi bune şi frumoase din viaţa mea” afirma Ponta, amintindu-le "cititorilor" cât de multe a sacrificat pentru ţară şi partid.

Parte din opoziţie a denunţat acest demers ca teatru electoral ieftin, Ponta fiind înfăţişat ca un patetic epigon al lui Băsescu:

După celebrul episod „Adio, ‪‎PDL‬! Eu plec pe mare!” de la perdeluţă, cu Traian Băsescu, asistăm astăzi la o nouă ecranizare a momentului prin „Adio, ‪‎PSD‬! Eu plec acasă la Daciana!, varianta facebook, cu Victor ponta. Eu consider că este un joc de imagine. Probabil, consilierii lui Victor Ponta urmăresc să impresioneze mulţimile cu acest discurs patetico-lacrimogen. După celebrul episod „Adio, ‪‎PDL‬! Eu plec pe mare!” de la perdeluţă, cu Traian Băsescu, asistăm astăzi la o nouă ecranizare a momentului prin „Adio, ‪‎PSD‬! Eu plec acasă la Daciana!, varianta facebook, cu Victor ‪‎Ponta‬. Eu consider că este un joc de imagine. Probabil, consilierii lui Victor Ponta urmăresc să impresioneze mulţimile cu acest discurs patetico-lacrimogen!" l-a ironizat purtătorul de cuvânt, Cristina Pocora, pe premier.

Alti politicieni şi analişti însă au văzut mesajul lui Ponta ca fiind un dublu îndemn: către electorat, să-l voteze, ajutându-l astfel să pună capăt "persecuţiei DNA", pe de alta parte către Baroni: "miza e mare, susţineţi-mă preşedinte şi vă voi graţia!"

Merită meţionat faptul că desupra mesajului premierului trona mare, o fotografie cu Ponta şi Adrian Năstase, fost atot-puternic baron, fotografie ce transmite mesajul ca premierul este "unsul lui Năstase", actualmente în închisoare, că nu a uitat ce-i datorează, cum nu va uita ce le datorează nici altor baroni cu dosare penale pe rol, dacă îl vor sprijini la alegerile din acest an.

Mesajul lui Dragnea către liderii din teritoriu confirmă ipoteza că premierul nu are intenţia să demisioneze ci doar îşi pregăteşte drumul către Cotroceni, drum pe care nu are cum să reuşească fără sprijinul baronilor locali.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Opinii