Viorel Hrebenciuc a demisionat din Camera Deputaţilor

Victor Hrebenciuc
Victor Hrebenciuc (Epoch Times România)

Deputatul PSD Viorel Hrebenciuc a demisionat marţi din Parlament. Valeriu Zgonea, preşedintele Camerei Deputaţilor, a declarat că datorită implicării sale în dosare penale, Viorel Hrebenciuc a decis să demisioneze din funcţia de deputat "pentru a nu păta imaginea partidului" şi a se pune la dispoziţia organelor de justiţie.

"Mi-a spus că toată viaţa a fost un om foarte corect şi că nu vrea să facă rău partidului şi crede că această funcţie pe care a câştigat-o în 2012 nu trebuie să fie un obstacol pentru domnia sa şi pentru justiţia din România. Astfel se va pune la dispoziţia justiţiei. Vom anunţa în primul plen, săptămâna viitoare, că luam act de demisie şi apoi se va vacanta postul. Nu mai este nevoie de niciun vot în ceea îl priveşte pe domnul Hrebenciuc, rămâne dosarul pentru domnul deputat Ioan Adam.", a afirmat Valeriu Zgonea.

Totodată, Zgonea a anunţat că, până la o decizie definitivă a instanţei, Hrebenciuc rămâne membru PSD.

Viorel Hrebenciuc, care era şi vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, a declarat presei că aceasta este decizia sa personală, precizând că nu îi este uşor să plece din Parlament după 18 ani.

„Este decizia mea personală şi fiecare îşi face viaţa cum trebuie. Nu sunt dezamăgit, sunt foarte tare psihic, nu am niciun fel de problemă. După 18 ani în Parlament nu mi este uşor, dar revin în 2016”, a afirmat Hrebenciuc.

În context, demisia lui Hrebenciuc vine la o zi după ce deputatul PSD Sebastian Ghiţă, un apropiat al premierului Ponta, a solicitat suspendarea acestuia şi a lui Dan Şova din PSD şi punerea lor la dispoziţia justiţiei.

Hrebenciuc este urmărit penal în trei dosare, cele mai recent din ele implicându-l şi pe Dan Şova, fost ministru al Transporturilor şi prieten al premierului. Cei doi ai fi complotat, potrivit DNA, pentru iniţierea unei legi privind amnistierea şi graţierea faptelor comise de anumite categorii de persoane, precum liderii de sindicat şi partid.

Viorel Hrebenciuc este implicat şi în dosarul retrocedărilor ilegale de păduri, dosar în care este urmărit penal şi socrul lui Victor Ponta, senatorul PSD Ilie Sârbu.

Într-un alt dosar, Hrebenciuc a fost pus sub urmărire pentru trafic de influenţă la Consiliul Naţional al Audiovizualului. Hrebenciuc ar fi intervenit pe lângă mai mulţi membri ai CNA pentru a-l ajuta pe primarul municipiului Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, zis Pinalti, să obţină licenţa pentru televiziunea Giga TV.